Carles Mas va ser, finalment, el jugador escollit per Pablo ?Ma?chín per ocupar el lloc que havia deixat a l'eix de la defensa Florian Lejeune després de veure el cap de setmana passat contra el Barça B la cinquena groga i haver de complir un partit de sanció. El defensa gironí va complir amb escreix i va fer prou mèrits per seguir a l'onze dissabte que ve contra l'Alabès: Lejeune podrà reaparèixer però ara la baixa que haurà de suplir el tècnic serà la de Ramalho, que va veure la cinquena groga de la temporada en la jugada del penal, per mans, que va significar el 2-1 per als aragonesos. Richy, que també va ser amonestat, acumula quatre grogues i està a una targeta de la suspensió. I és que ahir Sánchez Martínez va cosir literalment a targetes els gironins, amb l'expulsió de Bigas i també amb grogues per a Mata i Pere Pons (en una acció on qui va rebre la falta era el migcampista de Sant Martí Vell i que va acabar amb Machín expulsat per protestar).

L'altra incògnita de l'alineació era qui ocuparia el carril esquerre amb la baixa, i ja van sis partits, de David Juncà per culpa de les misterioses molèsties musculars que no acaba de deixar enrere. Com el dia del Barça B l'escollit va ser David Bigas, que va acabar convertit en un dels protagonistes del partit quan va veure la vermella a l'inici de la segona part de manera injusta, deixant els seus amb 10. L'expulsió obligarà Machín a tornar a trencar-se el cap per decidir resoldre el buit en el carril de Juncà, perquè no sembla que el de Riumors pugui estar a punt per enfrontar-se a l'Alabès.

En l'onze del tècnic sorià va destacar per segona setmana consecutiva la clara aposta ofensiva que va representar sortir amb Felipe, Mata i Sandaza a dalt, escortats per Granell i Pere Pons al mig del camp. Contra el Barça B l'aposta es va traduir en una trentena de xuts a porta i infinitat d'ocasions per golejar el filial blaugrana, però sense fortuna. Ahir el guió va ser semblant, perquè si bé el Girona va marcar en la primera ocasió que va tenir el 0-1, després va perdonar la sentència i ho va acabar pagant amb la derrota.

El Girona s'havia caracteritzat aquesta temporada per la seva facilitat de veure porta però ara duia dos partits sense marcar, al camp de l'Osasuna i contra el Barça B. El gol de Mata a La Romareda va trencar la sequera. La llàstima és que darrere d'aquesta acció en podien haver caigut d'altres de prou clares que haurien canviat el signe del partit.

Amb la derrota d'ahir el Girona es manté en tercera posició però ja ha estat atrapat pel Betis. D'altres rivals com el propi Saragossa també s'han acostat als de Machín, que a pesar de tot, amb els 30 punts que acumulen, segueixen protagonitzant una temporada sensacional i tenen la permanència ben encarrilada a quatre partits pel final de la primera volta. Ahir el Girona va posar la por al cos a tot un Saragossa a La Romareda. No va ser casualitat que per megafonia els presentessin com l'equip revelació i un rival molt potent.