El Girona va començar la 23a jornada de la Lliga Adelante cinquè i la va acabar segon. La victòria contra l'Alcorcón, combinada amb els empats del Betis i del Valladolid, i el triomf de l'Sporting, va modificar els llocs d'honor de la classificació. El Las Palmas continua líder, ara amb 47 punts gràcies a tombar, amb agonia, el Mallorca dissabte. El Girona assalta la segona posició amb 44, els mateixos que l'Sporting i el Betis, i dos més que l'equip de Rubi. Els catalans dominen en el triple empat gràcies a l'average: +16, idèntic al dels asturians però amb més gols a favor marcats (35 a 33), mentre el Betis el té de +12.

Més enllà d'aquesta circumstància, la jornada ha sigut extremadament beneficiosa perquè definitivament confirma el Girona i els altres quatre equips que l'acompanyen en el furgó capdavanter, com a grans aspirants a repartir-se les dues places d'ascens directe. D'aquests cinc equips, dos acabaran a Primera per la via ràpida i els altres tres hauran de disputar el play-off juntament amb un sisè classificat (ara el Ponferradina), cada dia més lluny. Aquesta sisena posició ja és nou punts per sota del Girona, mentre que el marge respecte al setè, el primer equip que no promociona, s'eleva fins als 10. Una renda increïble, tot i que el Saragossa té pendent el partit ajornat ahir a Pamplona per la neu. Si els aragonesos s'imposessin a El Sadar, es col·locarien sisens amb 37 punts. El tall respecte a la promoció el marcaria aleshores el Ponferradina (35). El marge passaria de 10 a 9 punts.

Els cinc primers classificats d'aquesta lliga estan marcant un ritme endimoniat a la zona alta. El curs passat, després de la jornada 23, el líder era el Deportivo amb 39 punts, una xifra que ara només li valdria per ser sisè. Darrere seu hi tenia l'Sporting (37), l'Eibar (36), el Saragossa (36), el Recreativo (34) i el Las Palmas (34). El setè era el Mallorca (34). El Girona, que havia empatat contra l'Eibar a Montilivi (1-1), ocupava la penúltima posició amb 25 punts, 19 menys que avui. No va ser fins la jornada 38 quan el Girona va arribar la lliga passada als 44 punts actuals, després d'empatar a un contra el Castella a l'estadi. Era l'11 de maig. Amb els guarismes que presenta l'equip de Pablo Machín aquest curs, la permanència pot quedar assegurada -superant els 50 punts que marca la teoria com a necessaris per salvar la categoria- abans d'acabar el mes de febrer.

Precisament avui el descens el marca el Tenerife, amb 24 punts, el proper rival del Girona. Hi ha vint punts de diferència entre tots dos equips. Respecte al cuer, el Sabadell, amb 20, els de Montilivi en sumen 24 més.