El Girona no només s'ha convertit per mèrits propis en la gran revelació de la Lliga Adelante, sinó que a hores d'ara pot pressumir de ser el millor equip de la categoria d'aquest any. Després d'arribar a l'aturada de Nadal acumulant tres jornades sense guanyar (derrotes contra Barça B i Saragossa i empat amb l'Alabès), la reacció dels homes de Pablo Machín no es va fer esperar: el 2015 arrencava amb victòria a Palamós contra el Llagostera (1-2) i continuava amb l'empat davant del Mallorca i els tres triomfs consecutius contra Lugo (1-2), Racing (0-1) i Alcorcón (3-0). Els blanc-i-vermells són líders en solitari comptabilitzant els cinc partits jugats aquest any, amb 13 punts, seguits de ben a prop pels altres quatre rivals que pugnen amb els de Montilivi per l'ascens directe a Primera: Las Palmas i Betis serien segon i tercer, amb 11 punts, i el Valladolid, quart, amb 10. El sorprenent Albacete, que va tancar el 2014 amb una derrota a casa contra el Llagostera que semblava despenjar-lo definitivament de la lluita per la permanència, presenta el cinquè millor registre de 2015 (9), superant fins i tot un altre candidat a pujar, l'Sporting, que seria sisè, amb 8 punts de 15 possibles

Només hi ha quatre equips imbatuts aquest 2015. El Girona n'és un. El Las Palmas, el Betis i l'Osasuna -que té pendent el partit ajornat per la neu contra el Saragossa- són els altres tres. Els números també revelen l'excel·lent solvència defensiva dels homes de Machín, que únicament han encaixat dos gols en totes les jornades de gener i en la primera de febrer. Són l'equip que menys ha encaixat i gràcies a les seves 8 dianes, figuren, paral·lelament, entre els conjunts amb més encert al davant (el Las Palmas domina en aquest àmbit amb 10). Els gironins acumulen sis jornades sense perdre després d'haver encadenat dues derrotes seguides, contra Barça B i Saragossa i això els ha permès propulsar-se de nou fins la zona d'ascens directe (són segons) a la classificació global del campionat. Amb 44 punts, en tenen tres menys que el líder, el Las Palmas, i empaten amb l'Sporting i el Betis.

Precisament ara s'ha obert un mes de febrer que pot quedar marcat pels partits contra aquests dos rivals directes que, coses del calendari, arribaran de manera consecutiva. Així, després de jugar diumenge que ve a Tenerife (19.00) els de Pablo Machín rebran els asturians el dia 15 a Montilivi (12.00, Canal+1) i es desplaçaran una setmana més tard al Benito Villamarín, en un duel programat també per diumenge al migdia però que podria canviar d'horari a petició del conjunt local i les institucions de Sevilla per evitar la coincidència amb una Marató. Guanyant un parell de partits més el Girona haurà arribat als 50 punts i podrà donar-se per virtualment salvat. Serà aleshores el moment per canviar el discurs i acceptar que aquest any la lliga dels blanc-i-vermells és una altra de molt més ambiciosa: tornar a lluitar per pujar a Primera, tal com va passar fa dues temporades.

El Girona suma tres punts més que els que duia la lliga 2012/13 l'equip que dirigia Rubi (41 punts a 44). En la jornada actual els de Montilivi eren tercers, superats per l'Elx (53) i l'Almeria (42). Al final de temporada van ser quarts (71 punts) i el desenllaç és el que tothom sap: l'ascens es va escapar en l'ultima eliminatòria de play-off precisament a mans de l'equip andalús. Prèviament, Elx i Vila-real havien pujat directament. L'anàlisi dels números revela que els gironins "calculen" malament el moment de realitzar les seves millors temporades perquè el curs passat la zona alta era molt més barata que no pas enguany o fa dues campanyes: l'Eibar va acabar líder amb 71 punts (els mateixos que un any abans al Girona li havien valgut per només ser quart) i el Deportivo també va pujar directe, com a segon, amb 69. El tall de play-off es va situar en els 61 punts del Còrdova, que finalment va ser qui va endur-se el premi amb el sorprenent desenllaç del partit de tornada de la promoció a Las Palmas (gol dels andalusos en el temps afegit després d'una invasió de camp de part de l'afició canària que ja es veia a Primera, abans d'hora).

El ritme endimoniat que estan imprimint al campionat els cinc primers classificats d'aquesta temporada (Las Palmas, Girona, Sporting, Betis i Valladolid) ja ha provocat un tall notable a la classificació. Els de Machín disposen de 10 punts de renda sobre el Saragossa, setè, i clarament es visualitza un grup capdavanter del qual sortiran els dos clubs que pujaran directe. Els altres tres s'hauran de conformar amb la promoció, i quedaria una darrera plaça de play-off per a la qual hi ha una nòmina àmplia d'equips, des del Ponferradina, sisè, fins a l'Alcorcón, desè. Entre uns i altres hi ha cinc punts de distància.