Semblava fàcil, però tampoc ho era tant. Embalat com va el Girona a la lliga, desconnectar de cop i volta i posar els cinc sentits en una competició menor com ho és la Copa Catalunya i fer-ho contra un Tercera Divisió i en un camp com el del Gavà, no és gens senzill. I menys, quan els encarregats de buscar la victòria són els homes amb menys minuts; els poc habituals, els que no estan acostumats a jugar junts. Tot plegat, envoltat d'un ambient gèlid, sense gairebé espectadors a la graderia i amb un suau plugim que feia la guitza de tant en tant. Però el premi era prou llaminer. No és el Mundial de Clubs, ni tampoc la Lliga de Campions; però una final és una final. Per arribar-hi, calia guanyar i al Girona no li va poder la mandra a l'hora de la veritat. Amb un solitari gol de Gerard Bordas, que va recordar velles sensacions en un camp que coneix molt bé, l'equip en va fer prou per arribar fins al darrer esglaó de la Copa Catalunya. Allà l'esperarà el sorprenent Europa.

Amb un onze experimental però amb la presència de només un jove del filial a l'equip titular (el central Eloi Zamorano) el Girona va sortir decidit a resoldre el tràmit per la via ràpida. Als 8 minuts ja havia aplanat el camí. Bordas va traçar molt bé la desmarcada, va rebre una bona passada i va definir a la perfecció davant el porter Àlex Sánchez (0-1). Va poder arribar el segon abans de la mitja hora quan el mateix Bordas va cedir perquè Mata rematés la feina. El madrileny, sense gaire sort en els últims partits que ha jugat, no va estar fi i el seu llançament va sortir desviat. El mateix Mata, abans el descans, la va tornar a tenir, però aquest cop Àlex va refusar amb el peu. Uns minuts bans, Alan va estar a punt d'empatar el partit. Es va quedar sol davant Palatsí però no va saber definir amb encert.

L'avantatge era mínim i el Girona tenia pressa per deixar el partit dat i beneït. Ho va poder fer a l'inici del segon temps, però les oportunitats de Christian Alfonso i de David Garcia no van acabar amb la pilota al fons de la porteria. Tampoc el xut d'Aday al 52, que va fregar el pal. Un minut després Mata va batre Àlex, però l'àrbitre va anul·lar la jugada. De nou Mata, al tram final, va tenir el 0-2, però la sort, definitivament, ahir no estava del seu costat.

Malgrat la incertesa dels darrers minuts, el Girona no va patir i va acabar guanyant un partit per aconseguir el bitllet d'una final que es disputarà el proper 25 de març. L'escenari encara està per decidir.