És una relació estranya. Una admiració amb cert recel. Bona sintonia, millors paraules, però aquella sensació de no haver acabat del tot content. Amb sis mesos, Àlex Granell va tenir temps de conèixer Raül Agné. De patir-lo com a entrenador, com també de gaudir-lo. Gràcies al tècnic, el gironí no només va tenir continuïtat a Segona B, sinó que va conèixer de primera mà el que vol dir el futbol en majúscules. Al Cadis, Granell hi va aterrar al desembre, hi va jugar 19 partits i encara no s'acaba d'explicar com és que va acabar marxant. Allà es va entrenar sota les ordres d'Agné i amb això en fa prou per identificar-lo com l'entrenador "ideal" per reflotar el Tenerife. Diumenge, a l'Heliodoro Rodríguez López, es tornaran a veure les cares. Serà una bona oportunitat per al migcampista, que fa temps que té ganes de demostrar al damunt de la gespa que el de la Franja, en el seu dia, es va equivocar no renovant-lo.

Granell coneix Agné. I Agné coneix el Girona. Res, però, que hagi de preocupar en excés al conjunt català, que es presentarà a Tenerife amb l'etiqueta de ser el millor visitant de la categoria. "Suposo que ens coneix a la perfecció perquè deu haver vist uns quants partits nostres, però no ens hem de preocupar en excés pel fet que pugui tenir més informació de nosaltres. Ens hem de limitar a fer el que hem fet fins ara fora de casa, que és guanyar partits a base de bon joc i de ser molt efectius", expressa Granell, qui creu també que el de Mequinensa, pel seu perfil, encaixa com a revulsiu per a l'equip canari. "Arriba a un club molt semblant al Cadis; són places similars pel que fa a exigència, social, d'afició i institucional. Quan li va tocar anar a Andalusia es va trobar amb un Cadis en descens, com li ha passat ara. I el va salvar. És l'entrenador ideal per exigir i treure el millor de cada jugador. Els pot fer pujar l'autoestima de manera ràpida. Crec que treurà bons resultats en aquesta nova etapa".

Granell hauria "preferit" veure un relleu a la banqueta del Tenerife més tard i no pas ara, coincidint amb la visita del Girona. "Ara la gent tindrà més paciència i això és un punt en contra nostre, però sabem que si comencem forts i aguantem els resultat, els fantasmes del passat els apareixeran i l'afició, que és molt exigent, collarà. A més, tenen poc temps per acoblar les noves idees i les velles; es poden col·lapsar".

Passada l'estada a Cadis, Granell només ha tingut l'oportunitat de veure's un cop amb Agné. Una trobada molt breu. És per això que li fa "il·lusió" enfrontar-s'hi. "En guardo un bon record, encara que tinc l'espina clavada al no haver-me renovat. Me la vull treure fent un bon partit, si és que acabo jugant".