Diumenge Machín, després de la victòria contra l'Alcorcón, va parlar de David Juncà en roda de premsa. Sense que ningú li preguntés pel lateral de Riumors, el tècnic del Girona va donar per fer que "Juncà tindrà uns minuts a Tenerife per així ja poder jugar al nivell que tothom està acostumat a veure en el pròxim partit a casa". I, cinc dies més tard, i amb el partit al camp del Tenerife a tocar dels dits la presència de David Juncà a l'Heliodoro Rodríguez sembla més que complicada. Per no dir impossible.

Ahir, dijous, Pablo Machín treballava amb els titulars habituals sobre la gespa de Montilivi, mentre que la gent que havia jugat tot el partit contra el Gavà feia treball de recuperació, però David Juncà era l'excepció. El lateral de Riumors no havia participat de la semifinal de la Copa Catalunya, però també es va quedar al gimnàs fent treball específic. A fora, Machín insistia un cop més amb la tàctica defensiva repetint, un cop més, els conceptes per desenvolupar el seu ja famós 5-3-2 amb Cifuentes, Ramallho, Richy, Lejeune i Aday (després Coris) plasmant sobre el camp el que explicava el tècnic de Sorià. De Juncà, tot i el que havia dit el mateix Machín diumenge, no n'hi havia cap notícia. Bé, excepte el ja clàssic "és al gimnàs".

Machín considera David Juncà una peça clau en el seu esquema. El de Riumors és un lateral de gran desplegament físic que, com fa Cifuentes per la dreta, pot pujar i baixar la banda esquerra per ser important tant en defensa com en atac. Fins ara, el Girona ha cobert bé la baixa amb l'explosió de Coris que, tot i no tenir la mateixa capacitat física, ha aportat molt al grup amb un estil diferent: retallant cap a dins per buscar la jugada invidual. Ara, però, Machín ja voldria tornar a comptar amb un Juncà que, tot i estar mèdicament recuperat, encara no es veu per jugar i continua sense bones sensacions.

David Juncà no juga amb el Girona des del camp del Valladolid el passat 2 de novembre, en un partit on va marcar un gol, però no es va tenir notícies de la seva lesió fins al divendres següent en la roda de premsa de Machín prèvia al partit contra el Las Palmas. Aquell dia, el tècnic va dir que tres jugadors (Lejeune, Cifuentes i Juncà) estaven tocats però que confiava poder-ne disposar. Al final, Juncà no va poder jugar contra el Las Palmas i encara continua sense haver reaparegut. Manca d'afinament en un primer diagnòstic, alguna recaiguda i la precació del jugador davant la persistència de les sensacions poc positives han anat endarrerint la data de la tornada. Un dia que sembla que, tampoc, serà demà passat contra el Tenerife.