El Girona encara les dues properes jornades de duels d'alt voltatge contra Sporting de Gijón i Betis. Dos rivals directes, ara ja sí, del Girona en la lluita per l'ascens a Primera Divisió. Un doble enfrontament que farà la delícia d'uns aficionats il·lusionats d'allò més amb el somni de pujar. Abans, però, el Girona tenia un compromís complicat a l'Heliodoro Rodríguez López davant un Tenerife rabiós. L'equip no va fallar i va respondre a la perfecció aïllant-se de tots els assumptes extraesportius i dels propers partits. "No podíem pensar en els dos partits propers. N'havíem parlat amb els jugadors, que ens havíem de centrar en el Tenerife i prou. Ara sí que és moment de gaudir. Que guanyi el millor aquests dos partits però segur que passi el que passi seguirem en llocs de privilegi", deia un refet Pablo Machín al final del partit. L'entrenador del Girona es frega els ulls cada cop que veu la classificació. I és que si el punxen, no li treuen sang. Amb 47 punts, l'equip és segon empatat a punts amb el líder Las Palmas i el tercer Sporting de Gijón. "Miro els números i sincerament em penso que és una cosa de bojos. Portar tants punts, ser tan solvents i veure'ns tan amunt... Segur que en qualsevol altra temporada seríem líders. Mirem pel retrovisor i veure qui tenim al darrere fa que lluitem encara més per allargar el bon moment", reflexiona.

Machín va esguerrar l'estrena de Raül Agné al capdavant del Tenerife. El gol de Lejeune a la primera part va donar tres punts d'or davant un rival d'allò més necessitat. La manca de punteria va fer que els minuts finals toqués patir. Això sí, sense que els canaris arribessin a inquietar el triomf visitant. "El Tenerife ha estat més perillós als primers minuts que no pas després. A la segona part han tingut empenta però poc perill i no han fet intervenir Becerra, de qui no recordo cap intervenció", detallava el sorià. El tècnic, això sí, reconeixia que als minuts finals i amb el marcador tan curt, havia patit. "En qualsevol acció ens podien empatar i després l'equip hauria dut amb ales l'equip cap a buscar el segon", deia. Machín va admetre que els seus homes no estan fins de cara a porteria malgrat que tant ahir com a Santander, on també es van perdonar moltes ocasions, el Girona no ho va pagar. "La clau ha estat mantenir la mateixa intensitat després del 0-1. Darrerament no tenim gaire eficàcia però la feina fosca fa que seguim insitint i rematant la feina", deia Machín, que no veu motius per a amoïnar-se. "Em preocuparia si no haguéssim guanyat. Som un equip sòlid i solidari ens és difícil fer-nos ocasions".

El Girona va deixar viu el Tenerife a la primera part i a la segona, el desgast físic i la necessitat dels d'Agné van fer endarrerir línies als blanc-i-vermells. "Ens agradaria mantenir la mateixa tònica durant els 95 minuts però hem de saber qui som i que ens enfrontem a un rival que llença la casa per la finestra per poder empatar", deia Machín. En aquest sentit, el sorià va admetre que les poques rotacions que està fent a l'equip es poden notar. "Estem arriscant, sí, però no podem pensar més enllà del partit immediat. Hem de seguir amb la mateixa gent que més o menys ho ha jugat tot", assegura.

Respecte a l'entrada d'Aday Benítez a l'onze titular en el lloc de Sebas Coris, Machín va justificar-la recordant el seu passat al club canari la temporada anterior. "Ho està fent molt bé. Són jugadors similars amb Coris però potser ell té més experència. Venir al seu exequip és quelcom que agrada i motiva. Es mereixia jugar perquè treballa molt bé, com la resta de la plantilla", explicava.

Qüestionat sobre les mans de l'alacantí Miguel Ángel Cifuentes als compassos finals del matx que van encendre els ànims del públic, Machín ho tenia molt clar. "Han estat mans clares però la pilota venia d'un rebot i la normativa és força clara. No és penal. L'àrbitre ha estat equànime i ha xiulat el que ha vist", subratllava el sorià.