A manca de només quatre dies per arribar a la data que s'ha marcat el propietari del club, Josep Delgado, com a límit per decidir a qui ven el club, ahir el president Francesc Rebled va reconèixer que el club està al davant d'una setmana clau. El Girona necessita abans de dijous que ve (dia 19) haver ingressat els 380.000 euros necessaris per a cobrir pagaments urgents i poder sortir del concurs. L'entrada d'aquests diners és urgent i necessària tot i que la propietat ja ha assegurat que està diposat a assumir-la si al final no es concreta la venda del club a ningú. Ara per ara, l'opció del grup inversor argentí liderat per Ricardo Pini ha perdut força i sembla que Delgado es podria decantar per l'opció que encapçala Pere Guardiola.

"Segons les informacions de primera mà que tinc tira més cap al costat català. És una opció molt bona per a tothom", deia ahir Rebled des de Tenerife. El president detallava que el grup de Guardiola és "gent d'aquí però no de Girona. Coneixen la ciutat i la idiosencràcia del nostre club. Seguirien treballant amb la dinàmica que portem". Rebled va anar més enllà i va posicionar-se clarament a favor de Guardiola. "Si fem una enquesta a nivell de socis, tothom prefiriria gent més de casa. Seguiran treballant amb el planter, amb pressupostos reduïts però ho gestionant bé el club. És una operació perfecta pel propietari, el club i la ciutat", afegia, Rebled.

El president va tenir paraules d'agraïment cap a Delgado. "Ha fet una feina brutal. Va salvar el club al seu moment i se li ha d'agrair que el deixi en bones mans". En aquest sentit, Rebled reiterava el benefici que suposaria per a Delgado deixar el club en mans de la gent de Guardiola. Això sí, encara no veu del tot clar que es decideixi a desprendre's el paquet majoritari de les accions del club. És la millor per al propietari si al final fa el pas". El president blanc-i-vermell, que de concretar-se l'operació mantindria el seu càrrec, creu que l'acord ha de ser "imminent".

Rebled va recordar la celeritat amb què cal pagar Hisenda i començar a posar fil a l'agulla per a sortir d'una vegada per totes del concurs de creditors el dia 19. "Hem de fer un pagament important a Hisenda i això requereix una injecció important de diners". Aquí és on apareix la necessitat de vendre per ingressar caler fresc. "Quan es tanqui (l'operació de venda) pagarem i llavors Hisenda ens votarà a favor per poder sortir del concurs. Així, amb el deute ben reestructurat podrem encarar el futur amb garanties", assegurava.