Tres empats consecutius, un joc sense brillantor i no veure's al capdamunt de la classificació és una llosa que comença a pesar per al Betis. El 0-0 del passat cap de setmana a Albacete encara no ha estat digerit per ningú. Ni pels seguidors, ni tampoc per la mateixa plantilla. L'equip, fet a cop de talonari i amb l'únic objectiu de pujar a Primera, no funciona de la manera que tots voldrien. Cinquè a la classificació amb 46 punts, a 4 del líder Las Palmas, la necessitat de guanyar comença a ser imperiosa per als verd-i-blamcs, que veuen la visita del Girona com el moment ideal per recuperar bones sensacions. Tothom sap que el partit s'ha de guanyar al camp, però, per si de cas, ja fa uns dies que l'ambient s'ha començat a escalfar. Pressió als àrbitres, rebaixes en les entrades perquè el camp estigui més ple que mai i declaracions optimistes del tècnic Pepe Mel. Amb tot, a Sevilla ja es parla de "final" i es té clar que no guanyar el Girona significaria, per al Betis, més que una simple desil·lusió.

Primer de tot, en comptes d'entonar el mea culpa, els jugadors han començat a desviar l'atenció i a buscar un factor extern als últims mals resultats. Va passar al Carlos Belmonte, estadi de l'Albacete. Després del 0-0 final, uns quants futbolistes del Betis i Pepe Mel van carregar contra l'arbitratge. Ho havien fet una setmana abans, després d'igualar in extremis contra el Ponferradina per culpa d'un penal en l'afegit. Jugadors i també el tècnic van denunciar públicament a Ocón Arraiz, l'àrbitre que va dirigir l'Albacete-Betis el diumenge, criticant el col·legiat per haver anul·lat un gol a Jorge Molina i per no haver vist un suposat penal sobre Dani Ceballos. "Hem merescut molt més. No estem tenint sort amb les jugades dubtoses: el gol anul·lat, un penal que sembla clar...", s'expressava el defensa Jordi Figueras. "No ens agrada buscar excuses, però prefereixo dir les coses i si el gol ha estat legat, s'ha de dir. A més, també ha estat penal", va afegir el porter Adán. Tot plegat, declaracions que no fan altra cosa que afegir una mica de pressió cap a Piñeiro Crespo, l'encarregat de xiular el duel d'aquest dissabte entre el conjunt andalús i el Girona.

Un partit en què el Betis confia omplir el Benito Villamarín. El club va anunciar ahir al matí que el preu de les entrades per a una de les zones del camp, que abans costaven 25 euros, passaran a valer-ne només 10 per al públic en general, després de la pressió dels seus seguidors a través de les xarxes socials. Des d'avui, tots els aficionats verd-i-blancs que acredit a les taquilles que segueix un dels comptes oficials del club a les xarxes socials, podran comprar una o dues entrades amb aquest descompte.

Mentrestant, emmig d'aquest ambient enrarit, ahir va sortir Pepe Mel per fer una crida a la calma. En declaracions a Radio Marca Sevilla, l'entrenador va subratllar que "no tinc cap preocupació" davant els últims resultats i que, a dia d'avui, és "optimista" de cares al futur. "Queda encara molta lliga. Hi ha hagut partits bons, estem ben situats i els jugadors estan molt centrats en el proper partit. Volem l'ascens", van ser les seves paraules. Igualment, també va confirmar que davant la baixa del central Bruno, el defensa Héctor Rodas (fitxat aquest mercat d'hivern) serà titular i formarà parella amb el català Jordi Figueras.

La "crisi" de Rubén Castro

Ara fa una volta, la figura de Rubén Castro va ser massa per al Girona. Dos gols del canari van acabar amb els blanc-i-vermells, que van encaixar la primera derrota a la lliga (1-3). Castro ha seguit en ratxa fins no fa massa setmanes, quan ha entrat en una dinàmica negativa en la que no li acaben de sortir les coses. Encara és el pitxtixi de Segona A (16 gols en 25 partits), però només ha vist porteria en una ocasió en les darreres 5 jornades. Els seus problemes extraesportius (una petició de la Fiscalia de 25 mesos de presó per un suposat delicte de maltractament) sembla que afecten el seu dia a dia com a professional. Actualment, suma 99 gols amb la samarreta del Betis i és a només un de convertir-se en centenari.