Uns dies, algunes setmanes. Probablement un mes o fins i tot una mica més. El que sigui, per disposar de més temps per allargar el compàs d'espera o l'agonia, segons es vulgui veure. El jutge Hugo Novales, del Jutjat Mercantil número 1 de la ciutat, ha donat el seu vistiplau i ha acceptat les peticions del Girona, pel que la Junta de creditors que havia de servir al club per oficialitzar la sortida del concurs ha quedat, finalment, ajornada. Serà avui quan es coneixerà la nova data (en un principi havia de ser demà, 19 de febrer), pel que l'entitat disposarà d'una mica més de temps per reunir els prop de 380.000 euros que han de garantir el futur del Girona i evitar, com a mínim de moment, la seva liquidació. Temps en el que caldrà gratar, remenar o empescar-se-les com sigui per aconseguir una injecció de líquid, quelcom que es donava per fet ara fa unes setmanes, però que finalment no s'ha produït a temps: ni mitjançant una venda del paquet majoritari d'accions, ni tampoc perquè l'aixeta de la propietat s'hagi obert.

Per tant, ara mateix la Junta que s'havia de celebrar demà ha quedat suspesa. Avui es coneixerà la nova data i se sabrà de quan temps disposa el club per buscar solucions a un problema que s'està allargant més del compte. Ara fa un mes, l'arribada a la ciutat de l'argentí Ricardo Pini, cap visible d'un grup inversor, semblava el penúltim pas abans d'oficialitzar la venda de la majoria de les accions. Més d'un estira-i-arronsa entre totes dues parts han donat per trencades les negociacions i, a dia d'avui, un altre grup sud-americà (el germà de Josep Guardiola, Pere, va ser l'intermediari que els va posar en contacte amb el Girona) segueix estudiant si li surt a compte abonar els prop de 2,3 milions d'euros en els que es xifra el preu de traspàs de les accions. De moment, la venda no arriba i encara que el Girona té encarrilats diversos acords amb la majoria dels creditors, la manca de liquiditat econòmica ha impedit certificar-los. És per això que la setmana passada l'entitat va demanar al jutge una pròrroga per sortir del concurs i, com a mínim, això se li ha concedit. Ara se li podria arribar a donar al Girona un marge d'un mes o fins i tot d'un mes i mig, temps en el que caldrà reunir al voltant de 380.000 euros per evitar la liquidació del club.

Quines són les solucions? L'opció més vàlida seria la venda del paquet majoritari, cosa que suposaria una important injecció de capital. Semblava un pas fet ara fa poc (s'havia fixat com a data límit per a qualsevol traspàs accionarial el 12 de febrer), però la negativa de Josep Delgado o la falta d'entesa, depenent de les versions, ho ha impedit. L'altra és que el propietari sigui el qui es rasqui la butxaca. Mentre s'acaba de decidir quina via és la més adient, a Montilivi la decisió del jutge s'ha rebut molt positivament. "És una molt bona notícia. Guanyem una mica més de temps i era necessari", admet el president Francesc Rebled, que ara espera disposar de "com més temps millor" per reunir els diners necessaris per sortir del concurs de creditors. Rebled, que coneixerà avui la data definitiva, explica que això depèn "de l'agenda del jutge" i que, "com a mínim", confia disposar d'un mes més. Reconeix també que "la injecció de diners" per part de la propietat o "la venda" de les accions són les úniques solucions per sortir del pas. "S'està acabant de valorar a veure què és el que es fa", apunta, mentre que sobre el traspàs del paquet majoritari d'accions, es mostra prudent: "Se n'està parlant. Seria bo anar-ho accelerant però tot depèn del màxim accionista. Tot està preparat: tenim les addhesions i només falta executar els acords amb els creditors". Rebled, que dóna per fet que no es demanarà una segona pròrroga ("és una mesura excepcional", subratlla), admet també que la situació actual "és delicada" però no només es mostra "tranquil" sinó que confia que s'acabarà sortint del concurs.

Una altra nòmina pagada

Des del club, la setmana passada s'assegurava que durant aquests dies es procediria a abonar la nòmina del mes de desembre que se li devia a la plantilla. L'entitat no ha fet esperar als jugadors i el dilluns mateix va executar els pagaments. Ara només es deu a futbolistes i ?treballadors el sou pertinent al gener.