El Girona respira. Després que dimarts, el jutge Hugo Novales, del Jutjat Mercantil número 1, donés el vistiplau a la pròrroga per a la celebració de la junta de creditors (prevista per avui) que havia d´escenificar la sortida del Girona FC del concurs, ahir es va conèixer finalment la data tan esperada. Serà el proper 9 d´abril el dia en què el Girona haurà de tenir tancats els acords amb els creditors i estar al dia amb plantilla, treballadors, Hisenda i Seguretat Social. Després de llavors ja no hi haurà marxa enrere i si el club no se n´ha sortit a l´hora de trobar els aproximadament 380.000 euros que necessita per tenir-ho tot endreçat, l´ordre de liquidació no tindra aturadaor. Són cinquanta dies més d´oxigen i també de marge per a un Josep Delgado que guanya temps en el seu inacabable procés de venda del club. Les negociacions per vendre el Girona i així ingressar diners de manera immediata han estat un dels arguments esgrimits pel club per tal que el jutge els hagi acabat concedint l´ajornament. No obstant això, que el màxim accionista de l´entitat es decideixi a treure´s de sobre el club, tampoc és gens clar. Si al final no se´n surt o la bona línia de l´equip fan que es desdigui de desprendre-se´n, Delgado haurà d´esquitxar els cèntims de la seva butxaca.

Delgado fa setmanes que fa ballar el cap als seus representants en la negociació amb els diversos grups interessats a entrar al club.

Amb l´advocat Ricardo Pini i el seu equip tot semblava clar i definit. Tant que fins i tot Pini i el seu auditor van desplaçar-se a Girona per revisar els números i tancar l´acord. Delgado hauria cobrat un total de 2,4 milions d´euros en quatre anys per cedir el 81% del paquet accionarial més una prima de 4 milions més si el Girona ascendia a Primera aquesta temporada. A l´hora de la veritat però, la demora a l´hora de permetre l´auditor de Pini accedir a les oficines i els canvis d´opinió de Delgado durant els 13 dies que van ser a la ciutat van generar desconfiança a l´argentí, que temia trobar-se amb algun passiu ocult un cop segellada la venda. Tampoc ho va veure clar Delgado, que al·legava que el grup argentí no donava prou garanties de pagament. Al final, Pini se´n va tornar a Buenos Aires i dimarts de la setmana passada va enviar un correu electrònic als representants de Delgado en què els anunciava que retirava l´oferta.

Encara amb la via Pini viva -ara ja és morta-, Delgado va començar a parlar amb un grup sud-americà (també argentí) per intentar vendre el Girona. Pere Guardiola, germà de l´actual entrenador del Bayern i representant del director esportiu blanc-i-vermell, Quique Cárcel, va ser l´encarregat de posar en contacte els potencials compradors amb la propietat. A partir d´aquí, els advocats del nou grup argentí estan estudiant la possibilitat d´adquirir el club. En el cas que tampoc hi hagi acord amb els altres argentins, i si passen els dies i no apareix cap altre comprador, la situació podria empènyer Delgado a haver d´injectar ell els gairebé 400.000 euros necessaris abans de la junta de creditors del 9 d´abril.

Campanya «No vinguis sol»

Mentrestant i tal com va deixar clar Francesc Rebled després de l´empat contra l´Sporting, des del club s´aposta per centrar tota l´atenció a la parcel·la esportiva i gaudir del brillant moment que viu l´equip, que lluita per l´ascens a Primera Divisió. En aquest sentit i per tal de fomentar l´assistència de públic a Montilivi, el club ha engegat la campanya «No vinguis sol» amb vistes als propers compromissos a l´estadi contra Numància, Albacete i Sabadell. Es torna, en certa manera a la política d´invitacions. No es fa en el volum desmesurat i exagerat que es va fer la temporada passada o l´anterior però sí que l´aixeta comença a obrir-se. Així, pel partit contra el Numància de diumenge 1 de març (17.00), cada abonat tindrà una entrada suplementària gratuïta. A més a més, cada soci podrà aconseguir també una entrada de franc per a mainada d´entre 6 i 12 anys. Aquestes invitacions es lliuraran el mateix dia de partit a les taquilles de l´estadi (a partir de les 15.00) ensenyant el carnet d´abonat.

Pel que fa als partits contra l´Albacete i el Sabadell (8 i 15 de març tots dos també a les 17.00), cada abonat podrà comprar fins a dues entrades suplementàries a la seva zona al preu de 5 euros cadascuna. Aquestes entrades es podran adquirir a les oficines de l´estadi i el dia de partit a les taquilles. El club recorda que totes aquestes promocions estan subjectes a la diponibilitat de l´aforament. Els preus de les entrades per als no abonats per aquests tres partits són força assequibles: 10 euros als gols, 15 a preferent i 25 si es vol una localitat a tribuna.