Abelardo Fernández, l'entrenador de l'Sporting de Gijón, té molt clar que el seu equip té un objectiu molt més "ambiciós" que no pas lluitar per la permanència. Sap que, ara, és quan ha de fer una passa endavant. I també sap que, precisament en aquestes jornades, li espera allò que defineix com un "calendari exigent". Hi compta, naturalment, amb el duel de demà contra el Girona. Un partit que defineix "de quatre punts", per la igualtat entre tots dos rivals a la classificació i perquè el resultat pot decidir, el dia de demà, el futur d'un i altre equip.

Abelardo, que ha aconseguit instal·lar el seu Sporting a la part alta de la classificació amb només una derrota després de 24 jornades, va elogiar la marxa del Girona, "un bon conjunt tot i el seu pressupost, que sap conduir molt bé els partits". Va destacar l'asturià, com ho han fet d'altres entrenadors al llarg d'aquesta temporada, el sistema (5-3-2) dels de Pablo Machín, recordant que "són l'únic conjunt de tota la lliga que juga amb tres centrals i dos carrilers molt profunds que arriben molt bé a dalt". "Tant ells com nosaltres hem evolucionat molt des del partit de la primera volta", va afegir, quan se li va recordar l'empat (1-1) in extremis dels gironins al Molinón el passat mes de setembre.

Conscient que encara queda molta lliga per davant, Abelardo va reconèixer igualment que amb tanta igualtat a la zona capdavantera el més probable és que la promoció d'ascens estigui molt cara aquesta campanya: "Potser s'han de fer 70 o més punts per arribar al play-off, quan amb una puntuació així en d'altres anys s'ha ascendit de manera directa". I sobre les opcions de pujar del seu equip, va ser franc: "Queda encara molt per davant. Les opcions finals ens les donaran els partits de casa, però ara ens ve un calendari molt exigent a fora, començant per Girona".

La plantilla s'entrenarà aquest matí (8.45 hores) en una sessió en què Abelardo provarà l'estat físic de Carlos Castro, afectat d'una sobrecàrrega. El que segur que viatjarà és Nacho Cases, que tornarà a la convocatòria. mentre que Ángel Guerrero té moltes opcions de ser titular (ha assajat amb ell a l'onze en comptes de Pablo Pérez). Abans del migdia, l'expedició volarà cap a Barcelona.