A Sevilla, el Girona va perdre el primer partit del 2015. Massa Betis per als de Machín, que tot i caure, continuen ben classificats i amb molt de marge de maniobra. Tot plegat, en una jornada agredolça per als blanc-i-vermells. Es mantenen amb 48 punts i alguns dels seus rivals directen no s'escapen gaire: el Las Palmas només va empatar, mentre que Valladolid i Saragossa van perdre. Això sí: la clara victòria del Ponferradina fa que la distància respecte el setè classificat, que havia arribat a ser de 12 punts, s'hagi rebaixat. Només una mica, és cert, però ara és de 9 punts. Tres partits de marge, un de menys que ara fa una setmana.

Si perds, com a mínim, interessa que els teus rivals directes no s'escapin. Aquest cap de setmana,a això s'ha complert a mitges per al Girona. Derrota a Sevilla (2-1) i els de Machín que es mantenen amb 48 punts. L'Sporting de Gijón va golejar el Mirandés (4-1) i se situa colíder amb 51 punts, mentre que el Betis també els avança (en té 49) i el Las Palmas, que va empatar, s'allunyar un punt més (també en té 51, com els asturians). D'altres rivals directes a la part alta de la taula, però, no van tenir tanta sort. El Valladolid de Rubi no va poder deixar enrere el Girona: va perdre a Tenerife, pel que els castellans es mantenen amb 48 punts. El Saragossa, que en sumava 41 a l'inici de la jornada, va caure golejat a Vitòria (4-0) i segueix 7 punts per sota dels gironins. Tots plegats són els 6 primers classificats. Equips que, encara, mantenen un bon coixí respecte els seus immediats perseguidors, malgrat que aquests premen l'accelerador per intentar no perdre pistonada i mantenir intactes les seves opcions de lluitar per l'ascens. És el cas del Ponferradina: els del Bierzo, setens i el primer conjunt que marca la frontera amb la promoció per pujar, van superar el Sabadell i sumen 39 punts. Per tant, l'avantatge del Girona respecte el setè ha passat de 12 a 9 punts. Tampoc afluixa el Leganés. Tot i haver pujat aquesta temporada, els madrilenys van tornar a guanyar (1-2 al camp del Racing de Santander) i es mantenen vuitens a la classificació, amb 38 punts i a només 3 del Saragossa, el sisè.

El Numància puntua

Aquest diumenge, a Montilivi el Girona buscarà guanyar de nou contra un Numància que arribarà en bona forma a la cita. Els sorians, després d'un mal inici, han trobat el camí a seguir i ahir van tornar a puntuar, igualant el gol inicial de l'Albacete (1-1). L'equip de Juan Antonio Anquela només ha perdut un dels últims 16 partits (3-0 al camp de l'Sporting) i és novè amb 35 punts. Per al duel de Montilivi, el Numància perd al migcampista Íñigo Pérez, que ahir va veure la cinquena targeta groga i haurà de complir un partit de sanció.

El Llagostera respira

La victòria contra el Barcelona B, la tercera consecutiva, ha permès al Llagostera fugir de la part baixa. I no només això: de mica en mica, ha ampliat el seu coixí respecte el descens. Si abans de començar l'última jornada la distància amb el quart per la cua era de 4 punts, després d'aquest cap de setmana la diferència ha crescut fins els 6 punts. L'equip de Carrillo, Alsina i Álvarez és dotzè, amb 32 punts. Ara és l'Albacete el dinovè classificat. Els manxecs, després d'empatar al camp del Numància, tenen 26 punts al seu caseller. Per sota, tres equips: el Racing de Santander amb 25 punts, el Recreativo amb 23 i el Sabadell, totalment enfonsat, amb 21.