Betis, Las Palmas, Valladolid, Saragossa i també Sporting de Gijón estaven cridats a l'estiu a jugar-se l'ascens a Primera Divisió. Amb el permís de Mallorca, Osasuna i potser Alcorcón, els cinc candidats partien com a grans favorits a pujar. Amb balears, navarresos i madrilenys fora de combat de moment a causa la seva irregularitat, només un equip aguanta l'envestida dels cinc grans translantàtics de la categoria. És el Girona, un equip que la temporada passada es va salvar de miracle i que, amb el segon pressupost més baix, està decidit a molestar fins que li aguantin les forces. Sense grans noms, Pablo Machín s'ha convertit en un convidat inesperat a la festa. Els gironins a còpia de sacrifici, humilitat, esforç i totes les virtuts que no es poden pagar amb diners s'han convertit en un dels equips més regulars de la categoria. El rendiment del Girona, l'ha dut a tenir 48 punts després de 26 jornades i amb la permanència assegurada, ara somia amb fites superiors.

Són moltes les setmanes que l'equip ha ocupat posicions de "play-off" i fins i tot d'ascens directe però hi ha una assignatura que no hi ha maneres d'aprovar: els enfrontaments directes contra els altres implicats en la lluita per pujar. I és que dels set duels que ha disputat contra Valladolid, Betis, Las Palmas, Sporting o Saragossa, el Girona no ha estat capaç de guanyar-ne cap. Un repte que se li segueix resistint després d'aquestes dues darreres jornades en què no ha pogut superar ni l' Sporting (0-0) a Montilivi ni tampoc dissabte el Betis al Benito Villamarín (2-1). Contra el Betis no hi va haver res a fer malgrat la bona imatge de l'equip. Davant els asturians, com també en els altres cinc enfrontaments contra els altres rivals directes, el Girona va tenir opcions d'haver pogut sumar algun punt més. De res serveixen les bones sensacions i els elogis dels rivals quan al final el caseller de punts es queda a zero. Això és el que li va passar el Girona a Valladolid (2-1) i Saragossa (2-1) o contra Las Palmas (1-2).

Només davant l'Sporting, els gironins han estat capaços de sumar dos empats. Han estat els dos únics punts en els set partits que ha jugat el Girona contra els cinc rivals de dalt. Dos punts de 21 possibles és un bagatge insuficient tirant a molt deficient per a un equip que aspira a l'objectiu més alt. I és que repassant els resultats entre els sis implicats, es pot observar que el Girona és el que pitjor números té en els duels directes : només 2. Com els gironins, el Saragossa tampoc és capaç de competir cos a cos contra els altres i només ha sumat 4 punts, tres dels quals derrotant el Girona a la Romareda.

El líder Las Palmas i el Betis són els que més punts han aconseguit de moment d'aquesta minilligueta entre els sis primers classificats. Els canaris i els andalusos sumen 11 punts pels 10 de l'Sporting i els 8 del Valladolid. L'únic invicte dels sis magnífics de la categoria és el Betis. El rival de dissabte passat del Girona ha sumat 4 punts al Benito Villamarín (triomf contra el Girona i empat amb l'Sporting). Fora de casa, els andalusos han guanyat a Montilivi (1-3) i Gijón (1-2) i sumat dos punts a Saragossa (2-2) i Valladolid (0-0).