El futbol, com diuen els que el practiquen, viu d'estats d'ànim. De ratxes. La del Girona, ara mateix, no és la desitjada, però tampoc hi ha cap motiu per encendre les alarmes. Són només dues jornades sense guanyar; l'equip segueix instal·lat a la part alta i un bon resultat contra el Numància ho tornaria a posar tot al seu lloc. Ara bé, aquest mes de febrer, el que és una evidència és que la punteria no és la mateixa d'abans. Els home gol de la plantilla, Fran Sandaza i Felipe Sanchón, no estan afinats. Han passat tres partits consecutius sense veure porteria (tot i que Felipe un d'ells no l'ha jugat per lesió) i això, és inevitable, ha acabat afectant el rendiment dels gironins.

Sandaza i Felipe formen la parella més letal del campionat. Entre tots dos acumulen 19 gols, una autèntica barbaritat, sobretot si es té en compte que encara queden 14 jornades per al final de la lliga. Tots dos van arrencar el mes amb molt bon peu: l'1 de febrer, el Girona golejava l'Alcorcón (3-0) i cadascun d'ells va veure porta. D'això ja en fa 24 dies i, durant aquest temps (més de tres setmanes), cap dels dos ha tornat a marcar. Ha coincidit, precisament, en l'època de més sequera de l'equip i també en una ratxa irregular, amb només una victòria, un empat i una derrota. Són 270 minuts en què els catalans tan sols han fet dos gols. Cap d'ells ha portat el segell dels dos atacants. Va marcar Florian Lejeune al camp del Tenerife (0-1); contra l'Sporting, no hi va manera de batre Cuéllar ni tampoc Alberto (0-0); dissabte passat, al camp del Betis, va ser el migcampista Àlex Granell l'únic que va encertar entre els tres pals (2-1).

Fins a la data i després de 26 jornades de campionat, el Girona acumula 37 gols al seu favor, encara que aquesta segona volta no l'ha encetat amb tanta punteria com el primer tram de temporada. En les primeres cinc setmanes de lliga, l'equip de Pablo Machín va anotar 7 dianes (tres de Felipe Sanchón, dues de Sandaza, una de Mata i també una de Juncà). A dia d'avui, després de cinc partits de la segona volta, la xifra és de 6 gols a favor: han marcat Felipe, Sandaza, Lejeune, Granell, Ramalho i Juanpe, del Racing de Santander, en pròpia porteria.