Amb alguna intermitència, a més a més de les jornades que es va perdre al començament de la temporada arran de la pubàlgia que arrossegava, Eloi Amagat és un dels jugadors que formen part de l'onze clàssic del Girona que l'afició repeteix de memòria. El 8 blanc-i-vermell, tanmateix, haurà d'aturar-se forçadament degut a la lesió que va fer-se diumenge passat contra l'Sporting. Ahir al migdia es van conèixer els resultats de les ressonància magnètica a què va ser sotmès dilluns que van confirmar les sensacions inicials del jugador. "M'he trencat", deia diumenge. Així era. Eloi Amagat pateix una ruptura fibril·lar a l'isquiotibial extern de la cama dreta que el tindrà de baixa un temps aproximat d'entre tres i quatre setmanes. Això farà que amb tota seguretat es perdi els compromisos contra el Betis, el Numància, el Ponferradina i probablement l'Albacete. La seva reaparició, si tot va sobre els terminis previstos, podria ser en la visita del Sabadell a Montilivi.

Eloi Amagat ha participat aquesta temporada fins ara en 16 partits formant un trivot gironí amb Pere Pons i Àlex Granell al centre del camp. La seva baixa pot obrir les portes a diversos jugadors que fins ara han gaudit de pocs minuts. Contra l'Sporting, l'encarregat de substituir-lo al quart d'hora de joc va ser Cristian Gómez, el qual malgrat la inactivitat i d'uns primers minuts un pèl perdut, es va acabar entonant i signant un bon partit. "Amb continuïtat i partits es podrà veure la meva millor versió", deia diumenge el jugador cedit per l'Espanyol. Més protagonisme ha tingut fins Pablo Íñiguez. El jugador cedit pel Vila-real ha estat el relleu habitual quan hi ha hagut alguna baixa sobretot a l'eix de la defensa. Tot i això, la posició natural d'Íñiguez és la de pivot i amb el Girona ja hi ha jugat i a un bon nivell com ara contra el Llagostera (1-2).

La baixa d'Eloi Amagat coincideix també amb l'alta de Jandro Castro, que s'hauria de produir en els propers dies. L'asturià té pràcticament impossible desplaçar-se a Sevilla però per les properes jornades serà una alternativa més per a Machín en aquesta posició. Felipe Sanchón, absent per precaució contra l'Sporting, també ha actuat diversos partits per davant de Pons i Granell i és una altra opció per al tècnic.