El Girona pot arribar avui a 50 punts, la xifra teòrica que marca la permanència un any més de l'equip de Montilivi dins del futbol professional. Un objectiu que, a l'estiu, semblava que hauria de ser treballat fins al final per l'equip de Pablo Machín aquesta temporada i que, en canvi, avui, tot just 1 de març i amb gairebé tota la segona volta per disputar-se, pot "semblar massa poc" en paraules del mateix entrenador del Girona. I és que el Girona rep avui el Numància a Montilivi (17:00, Esport 3) instal·lat des de fa mesos en zona de play-off d'ascens i amb l'esperança de deixar enrere una ratxa de dues setmanes sense guanyar -empat contra l'Sorting i derrota al camp del Betis- per seguir pressionant equips com, per exemple, el Valladolid, que ahir va guanyar 3-0 a l'Sporting i es va posar líder provisional a l'espera del que fagi el Las Palmas en el derbi contra el Tenerife d'Agné o el Betis al camp del Mirandés.

Al llarg de la temporada, i tot i que el Girona anava sumant punts de manera regular, els més pessimistes/realistes no deixaven d'apuntar que el Girona no acabaria aspirant a l'ascens perquè tenia una plantilla més curta que els seus rivals de la part alta i perquè, setmana rere setmana, Pablo Machín sempre confiava en el mateix bloc i donava molts pocs minuts a gent com Jandro, Juanlu, Bordas, David García, Cristian Gómez, Christian Alfonso o Pablo Íñiguez. Es parlava que els maldecaps vindrien a l'hora d'afrontar les baixes les per lesions com, per exemple, la d'ara d'Eloi Amagat, o sancions com la que avui impedirà jugar a Pere Pons. I per acabar-ho d'adobar, Felipe continua amb les seves molèsties musculars i, a priori, és molt complicat que pugui jugar. "Aquest és segurament el partit amb més baixes i dificultats. Haurem de demostrar l'equip que som en conjunt. Els que no han tingut protagonisme tindran la seva oportunitat", deia divendres Machín, que, segurament, posarà un mig del camp amb Àlex Granell, Cristian Gómez i Pablo Íñiguez. El problema arriba una mica més endavant si, definitivament, Felipe Sanchón no pot jugar. Les alternatives són múltiples. Des de posar-hi un davanter més o menys pur com Mata o el gairebé inèdit Gerard Bordas, fins a gent amb perfil de segon punta com Christian Alfonso o Jandro o, finalment, treure Aday de la banda esquerra per posar-lo cobrint l'esquena de Fran Sandaza.

"El Numància és un equip molt complicat de vèncer. Només han perdut contra l'Sporting en els últims partits. Tindrem molta feina", avisava ahir Machín sobre l'equip de la seva terra que arribarà a Montilivi amb la novetat del seu capità Julio Álvarez, que es va perdre el darrer partit contra l'Albacete per sanció. Avui, en canvi, Juan Antonio Anquela tindrà una altra baixa per sanció, la del migcampista Iñigo Pérez, i la possible del central Regalón, que ha estat tota la setmana amb molèsties físiques en un turmell. Les principals alternatives per a aquestes baixes són el central francès Gaffoor i el català Marc Pedraza, que faria parella al mig del camp amb Antonio Tomás. Una victòria a Montilivi permetria al Numància acostar-se a la part alta de la lliga i encarar el tram final de la temporada amb més aspiracions que la simple permanència amb què s'ha hagut de conformar en les últimes temporades. El golejador menorquí Sergi Enrich és la seva principal amenaça ofensiva.