Montilivi va ser ahir l'escenari de la victòria número 100 del Girona FC a la Segona Divisió A, des de la seva tornada a la categoria ara fa set temporades. Tot davant d'un rival especial per al tècnic Pablo Machín, el "seu" Numància. Per ser exactes, els gironins han jugat fins avui, 283 partits a Segona A, amb 100 victòries, 84 empats i 99 derrotes. I és la xifra justa i rodona de les 100 victòries, la que ens ajuda a mirar enrere per buscar els triomfs més destacats d'aquestes set campanyes. El primer, sens dubte, seria l'aconseguit en l'estrena a Segona A al camp del Celta en el primer partit de la temporada 2008/09. Aquell dia, els gironins varen guanyar 0-1 amb gol de Jaume Duran. D'aquell mateix any, també és el triomf per 1-2 al camp del Castelló a la recta final de la lliga, amb dos gols de Gerard López, que encarrilava la permanència de manera definitiva. Aquell dia debutava Javi Salamero a la banqueta gironina. D'aquests anys en queden també els triomfs assolits contra els equips "grans" que han estat a la categoria: Real Societat, Saragossa, Betis, Valladolid, Granada, Sporting o l'assolida en la campanya 09/10 al camp del Rayo Vallecano per 0-3, el dia que s'enfrontaven per primera vegada els germans de Taialà Jose i Àngel Matínez i en què Jorquera li va aturar un penal al minut 1 a l'ara jugador del Betis Rubén Castro. Queden també a la memòria dos triomf consecutius, l'1-4 al camp del Guadalajara, seguit del 5-1 davant l'Alcoià, en un cap de setmana aquest darrer, en què el Vila-real perdia la plaça a Primera, arrossegava el seu filial a Segona B i obria la porta de la permanència la campanya 2011/12. Curiosament, la campanya 2012/13 és la que el Girona FC va guanyar més partits, un total de 21, però en canvi es recorden més les derrotes a casa contra el Xerès i la de la penúltima jornada a Almeria, que qualsevol dels triomfs sumats en aquell any amb Rubi a la banqueta. I dels passat més recent, podríem destacar dues victòries, i totes dues en les jornades finals de la passada lliga. L'1 a 2 al camp del Ponferradina en la jornada 41 i amb gol clau d'Ortuño, i el 3-1 contra el Dépor en el darrer partit del campionat, que treia l'equip del descens després de 23 jornades seguides. La d'ahir contra el Numància serà sens dubte una de les victòries de l'actual temporada. I ja en són 100. De totes maneres, a vegades hi ha altres resultats que sense guanyar també són autèntiques victòries. O no ho va ser l'empat a un gol amb el ?Múrcia en la darrera jornada de la lliga 2009/10, amb el famós penal de Kiko Ratón? 101.