Jornada rodona per al Girona. Bàsicament, perquè després de dues jornades sense fer-ho, va tornar a guanyar un partit. Però, sobretot, perquè es manté en la lluita per pujar a Primera, afavorit per la resta de resultats, escalant un parell de posicions a la classificació i veient com el coixí respecte el setè classificat s'amplia. Tot plegat, a les portes d'un cap de setmana, el vinent, que es preveu vibrant, amb tres duels directes (incloent el dels gironins) entre els equips implicats a la part alta de la taula.

Amb patiment i molt de suspens, el Girona va aconseguir superar el Numància (2-1). És la quinzena victòria dels blanc-i-vermells (l'equip que més n'ha sumat a la lliga juntament amb el Valladolid), que amb aquest resultat lliguen la permanència virtual. S'enlairen, amb 51 punts al sarró. I abandonen la cinquena plaça de la taula per tancar la jornada com a tercers classificats, gràcies als resultats dels seus rivals directes, que els han afavorit. El Las Palmas, que va empatar amb el Tenerife, segueix líder amb 52 punts. Un més que el Valladolid, segon amb 51. Els mateixos que acumula el Girona, que ha superat a la taula l'Sporting i el Betis (cap dels dos equips va poder guanyar aquest cap de setmana). Asturians i andalusos són quart i cinquè, respectivament. L'Sporting també té 51 punts; empata també en els duels directes amb el Girona i té els mateixos gols a favor (39) i en contra (22). El Girona el supera classificatòriament perquè ha guanyat més partits (15 per 13). El Betis, de la seva part, acumula 50 punts. Completa la promoció el Saragossa, sisè amb 42. La bona nova per als gironins és la derrota del Ponferradina, el setè i l'equip que marca el tall amb la promoció. Els del Bierzo són ara a 12 punts de l'equip de Pablo Machín. Curiosament, tots dos equips es veuran les cares diumenge al Toralín; aquest és un dels tres duels directes a la part alta d'aquest cap de setmana: Betis i Valladolid s'enfrontaran al Villamarín, mentre que el Las Palmas visitarà el camp de l'Sporting de Gijón.

El Llagostera, ben tranquil

És cert que va veure tallada la seva ratxa de tres victòries consecutives i que va perdre dos llocs a la taula (ara és catorzè), però el Llagostera segueix en zona tranquil·la després d'empatar a La Romareda i d'aconseguir la seva quarta jornada seguida sense perdre. Els blaugrana sumen 33 punts i mantenen el seu avantatge de 6 punts respecte a la zona de descens, ara marcada pel Barça B. Recreativo, Racing i Sabadell completen la zona perillosa.