El nom de González Fuertes no és sinònim perfecte de victòria del Girona encara que pugui semblar mentida. La derrota contra el Barça B de la temporada passada (1-2) encara amb Ricardo Rodríguez a la banqueta embruta un historial gairebé immaculat del col·legiat asturià en els partits que ha dirigit al Girona. El d'ahir va ser el primer d'aquesta campanya i va acabar amb dos penals a favor i tres expulsats del Numància (Gaffoor, Ripa i el tècnic Anquela). Un fet que va indignar d'allò més el conjunt visitant. Anquela, a la sala de premsa, no es va poder mossegar la llengua i va assenyalar directament l'àrbitre asturià com el culpable de la derrota del seu equip. Més lluny va anar el capità Julio Álvarez, que va declarar al final que "en 450 partits de carrera professional mai havia vist un àrbitre equivocar-se tants cops". La derrota pot sortir cara al Numància tenint en compte el que va escriure González Fuertes a l'acta del partit. Els més malparats poden ser Anquela i Gaffoor. L'àrbitre va destacar en el seu escrit que el tècnic, un cop expulsat, es va dirigir a un dels seus assistents tot dient-li "tu puta madre". L'acta també reflecteix que l'entrenador dels sorians, al final del partit va dir al mateix assistent: "a veure què poseu a l'acta, que segur que mentireu, com sempre". Del central francès Mickael Gaffoor, l'acta en recull que mentre marxava expulsat camí dels vestidors ho feia "amb la mà tancada a la boca diversos cops en senyal de disconformitat".

El cas és que el recital de penals i targetes d'ahir de González Fuertes no li és desconegut al Girona. L'asturià va ser l'àrbitre que va dirigir el partit al camp de l'Eibar la temporada passada que va acabar amb 0-3 per als gironins. Aquell dia, el col·legiat va xiular tres penals a favor del Girona que transformarien Felipe Sanchón (m.58), Chando (m.72) i Eloi Amagat (m.89). A més a més, expulsaria els locals Añibarro i Raúl Navas en les accions del primer i últim penal. Aquell dia a Ipurua, els penals van ser força més clars que els dos d'ahir. El quart partit que ha xiulat González Fuertes al Girona des que va ascendir a Segona A va ser la victòria a Lugo (1-2) de la temporada 2012-13 amb Rubi a la banqueta, on no hi va haver cap acció polèmica. Javi Acuña i Luso Delgado, al tram final del partit, van ser els autors dels gols gironins.

Ahir al final del partit, diversos jugadors del Girona van reconèixer que les dues penes màximes d'ahir eren si més no "dubtoses". El més clar va ser Àlex Granell, que va admetre la rigorositat dels penals però va recordar que en el còmput global, el col·legiat els havia martiritzat molt amb faltes prop de l'àrea.

Aquesta temporada, González Fuertes havia expulsat fins ahir 11 jugadors en 13 partits i assenyalat 3 penals. Ahir la xifra es va disparar.