El Girona de Pablo Machín va firmar una primera volta antològica (38 punts, igualant la marca de l'equip de Rubi fa dues campanyes), que s'havia començat a construir gràcies a una magnífica arrencada de lliga: 11 punts de 18 en les sis primeres jornades. Per sorprenent que pugui semblar, aquesta marca també s'ha batut i els registres que duu el Girona, tot i les baixes, el cansament acumulat i el desgast de la temporada, són a dia d'avui encara més bons que els del primer tram del campionat. Fins ahir, els gironins havien calcat els resultats dels cinc primers partits de Lliga en l'obertura de la segona volta (victòries contra Racing, Alcorcón i Tenerife, empat davant l'Sporting i derrota amb el Betis). Aquesta estadística es va trencar amb el triomf contra el Numància a Montilivi. Si a Sòria es va poder salvar un punt in extremis (2-2) gràcies a un gol de Jandro en l'afegit, ahir se'n van acabar sumant tres. Aquell 11 de 18 de l'inici de la temporada s'ha convertit ara en un 13 de 18 que rellança encara més les aspiracions de l'equip, que aquest 2015 només ha perdut un partit (al Benito Villamarín).

Però els rècords de Machín a la banqueta gironina no s'acaben aquí, perquè ahir, en el seu partit número 40 dirigint els blanc-i-vermells a Segona A (13 el curs passat i 27 en el vigent) el tècnic de Sòria va sumar una victòria que li permet batre els números de Rubi l'any que l'equip va tocar l'ascens amb la punta dels dits. Aquell Girona de la campanya 2012/13 va acabar el curs amb 71 punts en 42 jornades. Amb Machín, sumant el final de la temporada passada i l'actual, l'equip n'ha aconseguit 72. Machín completarà una volta sencera dirigint el Girona, entre dues temporades, d'aquí quinze dies coincidint amb la visita de l'Albacete. Encara, per tant, té dos partits més (Ponferradina i davant dels manxecs) per seguir engreixant els seus números.

L'única assignatura pendent que té l'equip gironí és guanyar aquesta temporada algun dels seus cinc "grans" rivals (Las Palmas, Sporting, Valladolid, Betis i Saragossa) en la lluita per l'ascens a Primera. Els de Machín únicament han sumat dos punts de vint-i-un, els empats amb l'Sporting, en els duels directes. Després de jugar amb Ponferradina, Albacete, Sabadell i Mirandés vindrà una nova oportunitat: la visita del Valladolid a l'estadi i el partit amb el Las Palmas a Gran Canària.