Esperonats per haver recuperat al camí del es victòries, la plantilla del Girona va tornar ahir als entrenaments després d'un dia de descans. Els jugadors van exercitar-se al matí a les instal·lacions del Top Ten de Blanes, com ve essent habitual aquestes darreres setmanes. A la tarda, encara que estava prevista una sessió a Montilivi, al final va quedar suspesa i l'equip es tornarà a trobar aquest matí per seguir preparant el següent compromís de lliga, fixat per aquest diumenge al Toralín, estadi del Ponferradina. Pablo Machín va poder treballar amb tots els disponibles, tret de les habituals absències dels lesionats David Juncà i Eloi Amagat. Tots dos estan descartats per a la cita d'aquest cap de setmana a la capital del Bierzo. En canvi, es manté la incògnita sobre l'estat físic de Felipe Sanchón.

El davanter català ja es va perdre el duel d'ara fa uns dies a casa contra el Numància. Unes molèsties als isquiotibials que fa temps que arrossega li han fet la guitza en les darreres jornades del campionat. Ja va descansar en el partit amb l'Sporting a l'estadi per precaució, mentre que set dies després, tot i viatjar amb la resta de l'expedició cap a Sevilla, només va aguantar 45 minuts en l'enfrontament al Benito Villamarín davant el Betis de Pepe Mel. Les proves mèdiques a les quals es va sotmetre van descartar cap mena de trencament, però existeix lesió i les sensacions no són del tot positives.

De moment, Felipe continua treballant a menor ritme que la resta dels seus companys. Ja ho va fer la setmana passada, en la qual va combinar treball de gimnàs i fisioteràpia amb alguns exercicis al damunt de la gespa. No en va ser una excepció ahir, en la primera jornada de treball de la setmana. L'atacant, actual màxim golejador de la plantilla al costat de Fran Sandaza (han anotat una desena de gols cadascun d'ells), no va executar els mateixos exercicis que la resta dels seus companys. Està, ara mateix, un esglaó per sota. Caldrà veure quina és la seva evolució durant aquests propers dies, començant avui mateix per l'entrenament que s'ha de celebrar a Montilivi. No serà fins dissabte al matí, just abans de posar rumb cap a Ponferrada, que el cos tècnic decidirà si Felipe Sanchón està o no en condicions d'entrar en la convocatòria.

La seva seria una baixa sensible, sobretot si es té en compte que per aquesta jornada el Girona tampoc podrà comptar amb Fran Sandaza, sancionat per acumulació de targetes. Si Felipe no arriba a temps, Machín disposarà de Jaime Mata, Gerard Bordas i Christian Alfonso com a homes més ofensius. El primer encara ha tingut força participació durant la temporada, però els dos últims, en tot l'any, han anat traient el cap amb l'equip en comptagotes.

Eloi Amagat millora

A Ponferrada tampoc hi serà Eloi Amagat. El migcampista gironí es va lesionar durant el duel d'ara fa unes jornades amb l'Sporting de Gijón i se li va diagnosticar un trencament de fibres als isquiotibials de la cama dreta que l'havia de tenir fora de combat durat "tres o quatre setmanes", segons va informar el club blanc-i-vermell en el seu dia. L'evolució del jugador és força positiva i ha millorat respecte als darrers dies, però està completament descartat que pugui reaparèixer aquest cap de setmana.

La intenció del futbolista, així com també la del cos tècnic, és veure quina és la seva resposta la setmana vinent per intentar forçar la màquina i que Eloi Amagat pugui tornar a tenir uns minuts coincidint amb la visita de l'Albacete a l'estadi de Montilivi, prevista per al diumenge 15 de març.