I per què no recuperar el lideratge al Toralín? L'escenari imposa respecte, això és innegable; bàsicament perquè el Ponferradina, per tradició i perquè un any més ho està demostrant, no és un equip que cedeixi gaires punts al seu camp. Però tampoc és cap mentida que al Bierzo, allà on el Girona mai hi havia guanyat, l'any passat hi va signar una gran gesta fent un pas de gegant cap a la permanència. Si aquest diumenge hi guanya de nou, tindrà molts números de recuperar el lideratge de Segona A. Ja sigui en solitari o de manera compartida. De combinacions n'hi ha unes quantes i l'experiment només funcionarà si els tres punts són per a l'equip de Pablo Machín. El motiu: aquest cap de setmana, a part del Ponferradina-Girona, hi ha dos duels directes més en la part alta de la classificació: un Sporting-Las Palmas i el Betis-Valladolid.

Des del començament de lliga, el Girona ha assolit la primera posició de la taula en 6 ocasions. En tres d'elles (jornades 3, 9 i 10) ho ha fet en solitari, mentre que en les altres tres (les jornades 8, 23 i 24) ho ha hagut de compartir amb més equips. De l'última vegada tot just en fa unes poques setmanes, quan l'equip va guanyar el Tenerife a domicili (0-1) i va comandar la classificació amb 47 punts al costat del Las Palmas i l'Sporting de Gijón. Si vol recuperar aquesta condició, el conjunt de Machín ja sap el que ha de fer. Primer, necessita els tres punts al Toralín. Un empat o una derrota no li valdrà per ser un dels equips capdavanters. Després, tot dependrà de què facin la resta de rivals directes a la part alta. L'afavorirà, sobretot, que Las Palmas no guanyi a El Molinón, com també que el Valladolid perdi contra el Betis (també li valdrà l'empat dels castellans al Villamarín sempre que el Las Palmas no sumi els tres punts).

De combinacions, n'hi ha per triar i remenar, com també n'hi havia en la penúltima jornada de la lliga anterior. En aquella ocasió, el Girona no només va fer la feina (va guanyar per un ajustat 1-2) sinó que també la resta de resultats van estar del seu costat. Aquest diumenge, al mateix escenari, mirarà de sortir-se'n de nou amb la seva. El premi bé s'ho val.