El passat 10 de febrer, l'advocat argentí Ricardo Pini va enviar un correu electrònic al representant del màxim accionista del Girona, en què li comunicava que retirava l'oferta per comprar el club. Tip de la indecisió de Josep Delgado, Pini anunciava que no estava interessat a continuar la negociació per adquirir el paquet majoritari d'accions de la SAE del Girona: el 51% de cop amb una inversió immediata superior al milió d'euros i la resta, fins al 81%, en un període de quatre anys en què s'arribaria a un pagament total de 2,4 milions d'euros (més 4 més de prima en cas d'ascens aquesta temporada). Malgrat que teòricament l'acord s'havia anat llaurant els últims mesos, la desconfiança entre les parts va anar in crescendo des que Pini va aterrar a Girona el passat 17 de gener. Tretze dies després se'n tornava a Buenos Aires i al cap de poc trencava les negociacions.

Unes setmanes després, però, la situació sembla que es torna a girar. L'ofec econòmic de Delgado provocat per la necessitat imperiosa de trobar gairebé un milió d'euros abans de la data fixada -gràcies a una pròrroga- del 9 d'abril pel jutge Hugo Novales per fer la junta de creditors, ha provocat que els representants de Delgado estiressin la mà de nou a Pini. Les converses s'han reprès i sembla que van per bon camí. La manca de liquiditat del màxim accionista l'aboca, si és que la situació no torna a fer un gir de 180 graus, a vendre el club i el grup liderat per l'argentí torna a ser ara mateix el més ben posicionat.

El fet que restin tan sols 12 dies hàbils per al 9 d'abril farà que l'operació s'acceleri i podria ser fins i tot que abans de Setmana Santa estigués tancada. I és que abans del dia 9 d'abril cal que estigui tot tancat i també el vistiplau del Consell Superior d'Esports, un requisit necessari en aquest tipus d'interaccions.

El Girona necessita no ja els 400.000 euros de què es parlava durant l'estada de Pini a la ciutat sinó un milió. Ahir mateix ho va confirmar el president Rebled. "Sí, són uns 900.000 euros. Estem pendents de com acaba tot els propers dies", assegurava. La xifra ha augmentat a causa de les nòmines de gener i febrer que es deuen als futbolistes. Els diners que el club va aconseguir amb l'ampliació de capital engegada al novembre passat (375.000 €) i que es publicava al BORME dijous, 12 de març ja s'han gastat.

El grup inversor format pels germans Ricardo i Sebastián Pini, un tercer argentí, un resident d'Estats Units i un suís amb un fons d'inversió a Malta va ser el que més a prop va estar de convertir-se en el nou proprietari del Girona. En veure que el propietari convertia la venda en una subhasta amb altres grups pel mig, Pini va apostar per retirar-se. De seguida van aparèixer altres grups, com un que va dur Pere Guardiola amb un fons d'inversió suís però amb empresaris argentins vinculats al Grupo RUHO, una de les empreses de comunicació més potents del país sud-americà, al darrere o un altre d'Abu Dhabi a través del fisioterapeuta Ricard Huélamo. Amb cap d'ells Delgado ha arribat tan lluny com ho va fer Pini al mes de gener la qual cosa l'ha dut a reprendre les negociacions. El principal escull que hi va haver fa dos mesos va ser determinar qui havia de posar al club els diners que feien falta per sortir del concurs de creditors. Pini considerava que, si ho feia ell, aquest import s'havia de descomptar de la venda.

Els intents fallits de vendre el club als altres grups, la impossibilitat d'aportar ell el capital i el fet de veure cada cop més a prop la data del 9 d'abril ha fet que els representants de Delgado hagin hagut de recórrer de nou a Pini. L'argentí, amb experiència al món del futbol al Rangers de Telcas xilè, també tenia obertes les converses amb el Saint Mirren escocès al mateix temps que negociava amb el Girona. L'argentí va desvincular sempre les dues operacions. Fa un any, Pini va estudiar i refusar entrar a l'Ourense de Segona B, abans que el club desaparegués per problemes econòmics. Des que va dir que "no" al Girona, l'argentí ha estat atent al mercat de clubs sense arribar a apostar per cap. Si no es torna a girar la truita, el futur de Pini és més a prop de Girona.