Si no fa marxa enrere a darrera hora, a Josep Delgado li queden ben poques hores com a màxim accionista del Girona. Les negociacions amb el grup que encapçala Ricardo Pini estan tancades i l'advocat argentí podria aterrar avui mateix a Girona per acabar de segellar l'acord abans de dijous al migdia. Les negociacions van per tan bon camí que fins i tot Pini hauria avançat la meitat del preu de venda final, fixat en 2 milions d'euros. A aquesta xifra caldrà afegir-hi els diners que faran falta abans del proper 9 d'abril per sortir del concurs de creditors (un mínim de 650.000 euros) i que també aniran a càrrec de Pini.

L'auditor de confiança de Pini, Flavio Scalabrini ha estat l'encarregat de negociar les noves condicions després que les primeres converses acabessin amb trencadissa per culpa de la desconfiança entre les dues parts. Finalment, Delgado ha rebaixat el preu inicial pactat al gener (2,4 milions primer, i 2,3 després) a canvi que Pini pagui de cop els 2 milions d'euros.

El que sí que no ha variat és la bonificació en cas que el Girona ascendeixi a Primera aquesta temporada. De concretar-se l'ascens, Delgado rebrà 4 milions més, i si és la temporada vinent, un. El grup argentí passarà a controlar el 80% del Girona FC SAE. El 17,5% continuarà a mans de UE Girona, societat de la qual és l'administrador únic i també soci, l'expresident Joaquim Boadas, mentre que la resta correspon a petits accionistes.

Tots els papers estan a punt i només falta acabar d'estampar la signatura davant notari perquè fins i tot l'administrador concursal hi ha donat el vistiplau, conscient que es tracta d'una injecció de diners a la societat. Fins i tot el Consell Superior d'Esports hauria donat el consentiment al canvi de mans. El grup de Pini el formen l'advocat argentí, el seu germà Sebastián Pini, un tercer argentí, un resident dels Estats Units i un suís amb un fons d'inversió a Malta. Aquest grup disposa d'una empresa dedicada a la representació i transacció de jugadors i de la qual és soci Aníbal Pereira, un empresari gallec, que va veure el Racing-Girona en directe a llotja d'El Sardinero al costat de Pini i Scalabrin. El grup de Pini va intentar entrar l'any passat a l'Ourense i la Cultural Leonesa i també va negociar, al mateix temps, que ho feia amb el Girona, amb el Saint Mirren escocès.