El grup liderat per l'advocat i empresari argentí Ricardo Pini és a punt de convertir-se en el nou propietari del Girona FC. Es posarà punt final, d'aquesta forma, a gairebé cinc anys (va adquirir el paquet accionarial de Josep Gusó el juliol de 2010) sota el paraigües de Josep Delgado. Pini i els seus col·laboradors "són gent de futbol" i, per exemple, l'exjugador i exdirector general de l'Ourense, Aníbal Pereira, avala les seves intencions abans que algú en pugui dubtar: "El Girona en serà el gran beneficiat si es concreta la seva arribada", deia ahir l'encarregat d'assessorar el grup en alguns temes esportius, i la persona que va fer d'intermediari l'any passat quan els empresaris argentins pretenien comprar l'Ourense. Aquell va ser un dels primers intents de l'advocat per introduir-se en el futbol espanyol (també va interessar-se per la Cultural Leonesa i va sondejar el Mallorca i el Racing), tot i que no va reeixir.

Després de pràcticament mig any de converses, de trencaments i reconciliacions, sembla que demà pot ser el dia del canvi accionarial del Girona. Aníbal Pereira diu que el grup de Pini "té una àmplia experiència en el món del futbol i tot i que s'hi han fet moltes bestieses i seria normal que la gent estigués a l'expectativa, en aquest cas la seva prioritat serà fer una boníssima gestió del club". D'entrada Pereira destaca que Ricardo Pini té un ampli coneixement de l'equip: "Ha vist molts partits per internet i sap qui són tots els jugadors". De fet, en la seva estada anterior a la ciutat, l'empresari va arribar a viatjar a Santander per veure la victòria al camp del Racing (0-1) al costat de Francesc Rebled. L'assessor i exfutbolista gallec veu el Girona com un equip "espectacularment ben treballat" que en cap cas descarta per a la lluita per l'ascens tot i el sotrac de joc i resultats que està passant.

L'aposta per la base

La idea de club que tenen Ricardo Pini i els seus col·laboradors és clara: "seguir treballant amb la base i apostant per tot allò que tens a casa, com s'està fent amb Granell, Eloi i Pere Pons, per exemple. Després, com que són gent ambiciosa, si poden apuntalar l'equip amb alguns fitxatges segur que ho fan, per intentar pujar a Primera si no s'aconsegueix aquesta temporada". Aníbal Pereira té clar que els possibles futur propietaris del Girona no vindran a "especular" sinó a "treballar". Segons ell l'interès de Pini per aterrar al futbol espanyol està justificat per l'atracció que genera la LFP en els inversors estrangers "i si es dóna el cas que aquests principalment són argentins, per una qüestió d'idioma encara s'entén més".

Quan Ricardo Pini i el seu grup va començar a buscar un club espanyol la primavera de l'any passat, tenia clar que havia de ser en una capital de província i amb una massa social mínima. Descartats clubs de Segona B com l'Ourense (va ser liquidat l'estiu passat després que fos descendit administrativament a Tercera per impagament, en no trobar inversors) i la Cultural Leonesa, es van fixar en el Racing i el Mallorca, de Segona A, i també en van prescindir pel seu elevat deute. Girona els sembla una plaça ideal. "Caldrà que si es concreta aquest nou projecte tothom s'impliqui amb l'equip", va concloure Pereira.