Ricardo Pini difícilment es convertirà avui en el nou propietari del Girona. La complexitat d'una operació d'aquestes característiques i les dificultats que està tenint l'empresari argentí per fer arribar els diners a Espanya fan que la venda continuï sense tancar-se mentre s'acosta perillosament el dijous, 9 d'abril, el dia en què va quedar fixada la junta de creditors després del primer ajornament, el 19 de febrer. Vista la situació, el Pla B és demanar una nova moratòria. El representant de la propietat i d'UE Girona sl, Joaquim Boadas, va explicar ahir que demanarà avui mateix una entrevista amb Hugo Novales per exposar-li aquesta necessitat. Ho argumentarà des de dos punts de vista diferents: que els fa falta més temps per tancar la venda i que pretenen renegociar de nou el conveni perquè, entén el club, l'expresident Francesc Rebled ho va fer "malament" tancant uns pactes "inassumibles".

"Exposarem que no volem abocar-nos a una venda precipitada. S'acosta el dia 9 d'abril i no volem equivocar-nos en la decisió. Pini segueix estant interessat en el Girona però els diners no arriben, és una operació complexa", explicava ahir un Boadas que, a més, va acusar Rebled d'haver negociat "malament" el conveni. "Està mal fet, va pactar coses que no podem assumir, com ara el pagament del 12'5% a Hisenda el primer any més un 20% lineal a tots els creditors. El nostre advocat Iñaki Frade li havia ofert una proposta molt millor que ell va rebutjar per fer la seva, i aquesta va ser molt pitjor". Boadas considera que amb la renegociació del conveni i amb un ajornament de la junta de creditors de dos mesos "no anirem tan ofegats i podrem acabar de fer endreça per sortir del concurs". El Girona demanarà a Novales que fixi la nova data de la junta per d'aquí a uns dos mesos. Altra cosa serà que el magistrat accepti un segon ajornament. Si no ho fa, la situació serà molt greu: el 9 d'abril, pràcticament sense temps per maniobrar, s'hauran d'aconseguir els diners necessaris per sortir del concurs i evitar que s'obri el procés de liquidació.

Allargar de nou el procés pot ser sinònim de continuar amb l'agonia d'aquestes últimes setmanes. Boadas, però, ho nega i recorda que avui els jugadors rebran el sou de gener. El representant de la propietat vol activar també els contactes amb la LFP per intentar obrir una aixeta de crèdit que fins ara estava tancada. De fet, un dels motius que va impular Delgado a fulminar l'expresident va ser perquè, a parer seu, Rebled li havia amagat que podien accedir a aquest fons de la lliga.

La victòria d'ahir va servir per acabar, almenys, amb una mala ratxa de resultats que, curiosament, havia coincidit amb la ines?tabilitat institucional que s'ha instal·lat al club en les últimes setmanes, bàsicament des que a principis de febrer es va trencar el primer intent de Pini per fer-se amb el Girona i, a més, es va ajornar la junta de creditors del dia 19 fins al 9 d'abril (sobre la taula hi torna a haver l'opció de buscar un altre ajornament). En les últimes set jornades el Girona tot just ha aconseguit dues victòries (Numància i ahir a Anduva), ha empatat tres partits (Sporting, Albacete i Sabadell) i ha perdut contra el Betis i el Ponferradina. Tot plegat, uns discrets nou punts sobre vint-i-un que, malgrat això, no han despenjat ni molt menys l'equip de Montilivi de la lluita per l'ascens directe a Primera.

El triomf contra el Mirandés és el novè fora de casa del Girona aquesta temporada i arriba després de les ensopegades contra el Betis i el Ponferradina. El darrer cop que l'equip de Pablo Machín s'havia imposat com a visitant va ser a Tenerife, el 8 de febrer, en el debut de Raül Agné a la banqueta canaria. Ara als gironins els ve a sobre un repte de nivell, amb dos partits consecutius contra rivals directes: dissabte el Valladolid i el 12 d'abril, el Las Palmas.