Recorden quan Pablo Machín, ara fa uns mesos i tot i l'excel·lent moment de forma del Girona, es negava a marcar com a objectiu la lluita per disputar la promoció d'ascens? Ja podia l'equip encadenar victòries i anar com un coet, que el tècnic no deixava de recordar que l'única meta era la permanència. Els famosos 50 punts. Fins i tot quan desviava un xic el seu discurs, tot motivat per l'optimisme, ell mateix corregia les seves paraules i tirava de mil i un tòpics, recordant que a Montilivi hi ha un dels pressupostos més baixos i que s'està lluitant contra transatlàntics. Fins fa quatre dies, aquestes eren les línies mestres de les rodes de premsa de l'entrenador. Però Machín ha canviat. O potser no és que hagi canviat, sinó que ja s'ha deixat anar. Té encara el xic de prudència necessària, però a les seves paraules ja s'hi percep una altra ambició. Una nova manera de veure les coses. Embolicat com també ho estan els seus jugadors en una situació més que incòmoda per tot el rebombori extraesportiu i motivat per la victòria d'ahir al camp del Mirandés, el sorià va parlar d'ascens. De promoció, sí, però també d'ascens directe.

"Ara mateix ho valoro tot. Un objectiu com fer el play-off per pujar seria boníssim, però des que he arribat he demostrat que sóc una persona molt ambiciosa que sempre exigeix el màxim als seus jugadors. Estem molt a prop de l'ascens directe i ho intentarem. Però també sóc realista i és molt difícil poder competir contra els clubs que hi ha a dalt. Ara, la realitat diu que, en aquests moments, estem allà", va ser la resposta de Machín, content pel resultat, però sobretot per l'actitud i l'entrega que havia vist dels seus futbolistes al llarg de més de 90 minuts. "Els tres punts ens acosten encara més a la part alta. Si fa un temps ens diuen que estaríem empatats amb el Las Palmas, ens hauríem hagut de pessigar per creure'ns-ho. Però, ara mateix, aquesta és la realitat. Només ens queda seguir pressionant i, sobretot, recuperar els lesionats. He de felicitar l'equip", va afegir.

Machín es va mostrar "orgullós de dirigir aquesta plantilla", recordant a l'afició que en les properes jornades de lliga "ens ho deixarem tot al damunt de la gespa". Va parlar també de "tres punts d'or", els aconseguits ahir a l'estadi d'Anduva, i va explicar que durant la xerrada prèvia al partit els havia dit als seus jugadors que "els grans objectius no s'aconsegueixen guanyant al camp del Las Palmas, Betis o companyia, sinó picant pedra en camps com aquests, que motiven per l'atmosfera que els envolta".

Del matx contra el Mirandés, si bé va admetre que s'havia "patit" una mica en els últims minuts, va reconèixer que "ens ha faltat precisió per matar el partit en alguna jugada de contracop. Els hem tingut, però no hem acabat d'estar prou precisos per marcar el segon". Va felicitar també la gran feina feta per la defensa, elogiant el treball de Carles Mas, ahir titular per la baixa del lesionat Florian Lejeune. "No és fàcil enfrontar-se a un equip com el Mirandés, que abusa tant del joc directe i que té un home de referència com és Urko Vera. Richy s'ha encarregat molt bé d'ell, mentre que Jonás (Ramalho) i Carles (Mas) han estat més atents dels extrems i dels jugadors de la segona línia. Mas? Ha complert. Sobretot després de no fer el seu millor partit en la final de la Copa Catalunya. Això demostra que, si s'entrena bé, després també es competeix bé", va analitzar.

Després de destacar l'"esforç" d'Aday Benítez i d'aplaudir el "sacrifici" d'Eloi Amagat, que va jugar infiltrat, va parlar també de la situació difusa i convulsa que viu el club des de fa uns quants mesos. "M'agradaria que les notícies no ens arribessin només des de la feina, sinó tenir més tranquil·litat. Que se'ns digui d'una vegada quan tindrem nous propietaris. Si ens paguen, benvingut serà. Però l'equip, com ha demostrat, està per sobre d'aquestes coses".

"Hem dominat sense encert"

Si Carlos Terrazas advertia el divendres que contra el Girona els esperava "el partit més difícil que ens queda a casa", ahir no va fer altra cosa que confirmar els seus temors, lamentant la derrota. "Sabíem que seria un partit molt complicat i ens ha costat molt aprofundir. Hem intentat tenir el domini, tot i que no hem estat encertats", va explicar, sense restar cap mena de mèrit a la victòria dels visitants: "Si ha tornat a guanyar els tres punts a domicili és per alguna cosa", va justificar". El preparador basc va reconèixer que el gol de Richy, molt matiner, els havia condicionat: "Hem hagut d'anar a remolc contra un equip reforçat pel gol. Si no hagués entrat, el partit hauria estat un altre". L'única lectura positiva de Terrazas va ser la millora del seu equip a la segona meitat. "No hem tingut ritme fins després del descans. No hem estat encertats tot i que ho hem intentat fins al final", va dir.