Amb un ascens a Primera en joc, al jugador se li fa difícil pensar en el futur, en la propera temporada i mirar més enllà del que és a punt d'aconseguir. Els passa als futbolistes del Girona. Tenen tan a l'abast pujar de categoria i poder fer història que la gran majoria han aparcat tots els seus temes personals. Renovacions o rescissions incloses. Cada jugador és un món i hi ha casos per a tots els gustos; n'hi ha 9 que tenen contracte per a l'any vinent, d'altres tornaran als seus clubs d'origen, alguns no entren en els plans i faran les maletes, mentre que n'hi ha d'altres que tot i acabar contracte al juny la direcció esportiva els vol renovar. Un d'ells és Richy Álvarez. El gallec, que compleix la seva quarta temporada al club, finalitza el seu vincle el 30 de juny. El Girona el vol, així li ho ha traslladat, però encara no hi ha una decisió presa en ferm. La porta de la continuïtat, això sí, està oberta. I això que Richy té propostes al damunt de la taula. Malgrat tot, hi ha un desig que el jugador avantposa: portar el braçalet contra Barça, Madrid o Atlètic.

"Richy estaria encantat de ser el capità del Girona a la Primera Divisió", se sincera Rafa Rodríguez, l'agent del futbolista. Tots dos van trobar-se diumenge passat al Nuevo Colombino, després del partit contra el Recreativo, i entre d'altres coses van parlar del futur. L'agent no es mulla al respecte, però en cap cas descarta la seva continuïtat a Montilivi. "Està molt feliç al club i a la ciutat. Ara mateix està centrat en aconseguir l'ascens; vol gaudir del moment i pensa només en l'ascpecte futbolístic", explica. Ara mateix, la renovació de Richy és un tema "obert", tot i que d'altres clubs ja s'han interessat en un jugador que aquesta temporada acumula 33 partits, suma 4 gols i rendeix a un nivell notable. D'entre totes les ofertes, una és del Girona. I és que per a la direcció esportiva, la continuïtat del central és una de les prioritats que espera que caigui del seu favor en les properes setmanes.

105 partits amb el Girona

Al Colombino, Richy va escriure un capítol més en la seva història amb el Girona. Des que va arribar-hi l'estiu del 2011, acumula 105 partits amb la samarreta de l'equip català: 98 de lliga, 5 de copa i 2 de play-off d'ascens. En les últimes setmanes, Richy ha superat jugadors com David Garcia i Moha i es converteix en el novè jugador amb més partits al club en aquesta etapa moderna a la Segona Divisió A. Si segueix amb aquest ritme, el defensa també avançarà el gironí Jordi Matamala, que acumula 110 partits.