I per fi ha arribat el moment en què, fins i tot, els gironins comencen a creure que el Girona pot pujar a Primera Divisió. Montilivi viurà aquesta tarda la millor entrada de la temporada per rebre l'Osasuna (18.30 Esport 3) en el partit que enceta la recta final cap al somni de l'ascens, sortint des d'una situació privilegiada (segon amb dos punts de marge sobre el tercer i cinc respecte al quart) i, a sobre, sense problemes per lesions per primer cop en molts mesos. "Estem en un moment d'aquells en què tots volen jugar, lògicament si rasques tots tenen les seves dolències però han entrenat tots", explica Pablo Machín, que avui haurà de descartar un bon nombre de jugadors després de recuperar el sancionat Aday i que gent que estava entre cotons com Sandaza i Felipe han fet un pas endavant al mateix temps que lesionats com Íñiguez, David Garcia, Cristian Gómez o Bordas també ja s'entrenen amb el grup. Fins i tot Juncà podria tenir uns minuts avui contra un Osasuna que, immers en molts problemes dins i fora del terreny de joc, intentarà amargar la festa dels vuit milers de gironins que s'espera que pugin avui a Montilivi per viure aquell "#unsomnigirona" que han penjat aquesta setmana els jugadors en una de les parets del vestidor.

"L'Osasuna és un equip de batzegades, per moments té fases de joc que et fan pensar que és un candidat a la part alta de la Lliga i per altres encaixa gols amb relativa facilitat", diu Machín sobre un rival que, a més d'història, té gent amb moltes hores de vol a Primera i Segona Divisió com el golejador Nino, Sisi, Nekounam, Flaño, Riesgo... I, per combatre aquest Osasuna, Pablo Machín acabarà optant per un equip molt semblant al que va guanyar la setmana passada a Huelva amb la possible entrada d'Aday i el dubte de si Fran Sandaza juga de sortida o ho fa Mata un altre cop. Una altra variant és que el tècnic aposti per jugar amb dues puntes clares (Mata i Sandaza) deixant Felipe d'entrada a la banqueta.

I mentre el Girona juga amb la motivació de pujar a Primera Divisió, l'Osasuna ho fa per evitar caure en un, fins fa poc, impensable pou a la Segona B. Els navarresos varen respirar una mica la setmana passada amb la seva victòria contra l'Albacete, la primera d'ençà que Mateo és l'entrenador, però es presentaran a Montilivi amb baixes significatives com la de l'exporter gironí Roberto Santamaría, Loties, el sancionat Berenguer o un titular habitual com Mikel Merino que té problemes en un turmell. Raoul Loé, autor del golde la victòria contra l'Albacete, jugarà en el lloc de Merino i serà l'única novetat a l'equip titular de Mateo que, finalment, ha pogut recuperar Nikola Vujadinovic, que ha arrossegat problemes físics tota la setmana. "El Girona va segon i per alguna cosa serà. Està amb una confiança tremenda de joc, intensitat i de ritme", va dir Mateo, que, tot i la complicada situació del seu equip a la Lliga, no fa números. "No vull mirar més enllà. Tenim l'oportunitat de sumar tres punts i ho intentarem fer".