Igual que fa dos anys, TV3 vol pujar al carro guanyador del Girona FC quan les coses van bé. Aquesta setmana, ha iniciat a través del seu canal Esport 3 la campanya "Amunt Girona" amb la pretensió de donar suport a l'equip gironí en la seva lluita per l'ascens a Primera.

Com que tot el que suma és bo, podriem agrair la campanya d'Esport 3 si no fos perquè la realitat de la cadena catalana és ben diferent. L'exemple més recent el tenim en el Telenotícies Vespre de diumenge passat. El Girona FC, amb la victòria a Huelva i els empats de Las Palmas, Valladolid i Sporting, acabava de donar un cop de puny a la classificació. S'havia situat segon en solitari, ocupant una de les dues places d'ascens directe a només set jornades per al final de lliga. Tota una notícia per a l'esport català d'elit. Menys per a TV3, la que ara ens vol vendre l'"Amunt Girona". Pur marquèting.

Repassem la seqüència de la informació esportiva de TV3 el diumenge passat al vespre: Open Banc de Sabadell de tennis (1'38 minuts); Futbol sala del Barça (1'13 minuts); Hoquei sobre patins (48 segons); Futbol de Primera divisió (2'16 minuts). I finalment, arriba la Segona Divisió. Ara veurem el Girona, pensa un. Doncs, tampoc. Comencen amb el Sabadell, que lluita per eludir el descens (45 segons), continuen amb el Llagostera (6 segons; sí 6 raquítics segons) i, acaben amb el Girona; és a dir, amb l'ordre invers a la classificació. Del Girona a punt de pujar a Primera, 15 segons escassos. Una tercera part del temps dedicat al Sabadell i al futbol sala. I sort que els de Pablo Machín van marcar tres gols!

Aquest és el suport real de TV3. I podria afegir que fa dues setmanes el Girona va haver de jugar contra el Leganés a les quatre de la tarda (coincidint amb el Barça-València), perquè a les sis Esport 3 tenia la seva programació monopilitzada per l'equip blaugrana. O que diumenge passat vam haver de seguir el Recreativo-Girona per Internet perquè TV3 no el va retransmetre (va optar pel futbol sala). N'hi ha més, però m'aturo aquí.

Ara confiem que no passi com dos anys enrere. Tot va ser descobrir TV3 que el Girona podia pujar a Primera i l'equip va començar a desinflar-se. O que a Lluís Canut no se li torni a acudir la proposta de convertir el Girona en filial del FC Barcelona. Gràcies, però a vegades val més sols que mal acompanyats. Continuiïn amb el Barça i els seus temes i deixin que el Girona segueixi el seu camí en solitari. Fins ara li ha anat com oli en un llum.