La festa d'ahir a Montilivi va ser total. L'afició, entregada; l'equip, disparat cap a Primera; i a la plantilla, satisfacció per veure el retorn a la gespa de David Juncà, després d'un malson de sis mesos per culpa d'una lesió. El lateral de Riumors va disputar el seu últim partit el 2 de novembre de l'any passat a Valladolid; ahir, 2 de maig de 2015, mig any just després, Juncà va recuperar les sensacions de sentir-se futbolista.

"Tot just està al 50% de les seves capacitats però he cregut oportú que avui havia de començar a tenir minuts. Si pot ser titular al Miniestadi la setmana que ve?, veurem com s'entrena tota la setmana i ho decidirem", va explicar al final del partit el tècnic Pablo Machín. El lateral, mentrestant, era sobre la gespa perquè després de la victòria els jugadors es van quedar a fer una petita sessió d'entrenament.

Juncà ja havia fet el primer pas anant convocat la setmana passada a Huelva, on tot i viatjar, no va jugar. El següent era disposar de minuts i ahir va ser el dia. Amb el marcador decantat clarament per al Girona, Machín va decidir donar entrada al jugador de Riumors poc després del 2-0 de Jaime Mata. Ho va fer rellevant Felipe Sanchón i enmig d'una gran ovació de la grada. L'entrenador del Girona considera que "tots els jugadors que l'han suplit durant aquests mesos d'absència ho han fet molt bé, però també penso que Juncà ens pot ajudar molt en aquesta recta final".

Juncà va patir una lesió als quadríceps, va recaure i quan semblava que estava a punt per reaparèixer a principis d'aquest any no va acabar de fer net i va ser víctima de sobrecàrregues. Finalment, però, ha vist la llum al final del túnel. L'emotiva abraçada que es va fer amb el delegat Javi Galiano poc abans de saltar a la gespa va ser l'exemple més clar de tot el patiment que ahir va deixar enrere.