La tancada ovació que Montilivi va dedicar a la jugadora de l'Uni Girona Eva Bou al moment de fer el servei d'honor del partit va ser tota una premonició. Segurament encara no havien tots els 8.100 espectadors que van acostar-se a l'estadi ahir en la millor entrada de la temporada, però ja n'eren molts i tots van aplaudir i reconèixer el mèrit del títol de la Lliga Femenina aconseguit per l'Uni la setmana passada. Al costat de Bou, l'entrenador Roberto Íñiguez i el president Llorenç Biargé que va mostrar, eufòric com mai, el títol a l'estadi. Hi ha entrenadors que s'estimen més no fer aquest tipus d'actes abans dels partits per superstició. No va ser el cas ahir. L'homenatge a l'Uni va ser el preludi d'una tarda per recordar. L'escenari era perfecte. Bon horari, l'equip en forma i una situació a la classificació envejable. Calia però que sobre la gespa tot anés també sobre rodes. D'això se'n va encarregar Jaime Mata. El davanter madrileny, amb dos gols, va suposar benzina per a un públic que de seguida s'hi va posar bé. Esperonat per l'entrega i la pressió del seu equip, Montilivi va tornar a ser el de les grans ocasions. El que ha fet costat al seu equip a les verdes i a les madures; en situacions delicades per no baixar i, en d'altres com fa dos anys, quan es lluitava pel mateix objectiu. Montilivi va respondre i, fins i tot, es van poder veure un parell d'onades consecutives a la graderia de camp a camp.

Al final del partit, els jugadors van agrair el suport del públic i els van esperonar a no fallar més en els darrers tres compromissos que encara resten a l'estadi d'aquí a final de temporada (Saragossa, Llagostera i Lugo). "Són els que sempre havíem volgut des del principi d'any. Ara esperem que es bolquin i ens acompanyin fins al final", comentaven d'acord Eloi Amagat i Isaac Becerra. En aquest sentit, qui no es conforma amb els més de 8.000 espectadors que van se ahir a Montilivi és Roberto Íñiguez. Després de veure Fontajau gairebé ple i entregat a l'Uni en la consecució del títol de Lliga, el tècnic basc considera que Montilivi encara pot donar més de si. "Encara ha de venir més gent. L'estadi ha de fer la sensació que no hi cap ni una agulla. Falta una petita empenta", assegurava. De la mateixa manera, Pablo Machín recordava que cal que el Girona faci les coses "extremadament bé" per enganxar més dels 5.000 socis que té l'equip. Machín valora la tasca dels cinc milers d'abonats que "hi són sempre" i confia que la bona línia de l'equip faci engrescar més aficionats. "A veure si als altres 3.000 també els fem fidels seguidors. Tot i això encara quedaran unes 2.000 localitats per omplir", deia Machín.

Ovacions i somnis

Entre els més de 8.000 assistents a Montilivi no hi va fallar Carles Puigdemont. L'alcalde va xalar veient la victòria del Girona i com Montilivi estava al costat de l'equip. Per a Puigdemont, és "fonamental" que en aquesta recta final de temporada l'afició respongui i el club resolgui el procés de venda en què està immers. "És fonamental que sentin que s'arreglen els problemes societaris i que hi hagi una comunió absoluta amb el club. Si és així tenim tots els trumfos per guanyar", deia Puigdemont. De moment, i a l'espera que Josep Delgado i el que ha de ser el nou propietari signin el traspàs d'accins definitiu davant notari, el canvi de mans del club encara no s'ha fet efectiu. El tema genera debat entre els aficionats sí, òbviament, però si l'equip respon sobre la gespa, la gent se n'oblida i es dedica a animar, esperonar i fer la onada com ahir. Va ser una jornada rodona amb ovacions per als gols de Mata però també per dos dels jugadors que van entrar de refresc. Per al capità Jandro Castro que, tot i no ser titular aquesta temporada, continua tinguent el cor robat als seguidors blanc-i-vermells i també per a un David Juncà, que es va tornar a sentir utbolista sis mesos després. Al lateral de Riumors se li va posar la pell de gallina al moment d'entrar al terreny de joc davant un aplaudiment unànim de l'estadi.

Sis jornades són moltes encara però la realitat és que el Girona té l'èxit a la mà. Depèn d'ell i no ho vol deixar escapar. L'hipotètic ascens completaria una temporada històrica per a la ciutat després de la Lliga Femenina. Per a Íñiguez, el Girona "és en el camí". "Queden sis jornades i 18 punts que són molts encara. Ara bé, l'equip està amb molta confiança. Han de mantenir la naturalitat, la calma i no pensar en res més. Treballen molt bé", diu Íñiguez. El basc considera que els èxits dels dos clubs crearia "unió i identitat" a la ciutat i seria "molt positiu". L'alcalde Puigdemont veu ben factible que el Girona pugi. "El play-off està mig assegurat. Pensar en l'ascens directe no és somiar truites". I és que per a Puigdemont "després de la temporada passada, ningú hauria somiat ser a només quatre punts del líder a la classificació a aquestes alçades de temporada".