L'1 d'abril el Girona, segons va anunciar l'entorn de Josep Delgado, estava venut a una societat espanyola de la qual no es podia revelar el nom. Coses de les clàusules de confidencialitat, argumentava la part venedora. Més d'un mes després, seguim on érem. Tot i que diverses fonts han vinculat a l'operació Pere Guardiola i Jaume Roures, amb l'imperi Mediapro a l'horitzó, però també Ferran Soriano, Josep Maria Minguella i fins i tot Joan Laporta, 36 dies després, el club continua en mans de Josep Delgado i no fa pinta que la cosa hagi de canviar gaire aviat, a pesar dels continuats missatges que arriben des del mateix club sobre que la situació està controlada. Després del 0-3 a Huelva, l'actual president, Patxi Otamendi, va dir que la següent seria una setmana clau. Però tampoc. Ahir el soci i administrador únic d'UE Girona sl, Joaquim Boadas, mantenia el mateix discurs al·legant que "els tempos els marca la part compradora", si és que realment hi ha un comprador de debò. L'acord privat de venda del 80% de les accions del club, en poder de l'empresa anteriorment citada, s'hauria tancat el 31 de març però no s'ha signat l'operació de compravenda davant de notari ni sembla que s'hagi de fer en breu. L'única cara nova que ha aparegut a Montilivi és la d'un càrrec executiu que haurien enviat els compradors per acabar d'analitzar l'estat financer del Girona i preparar l'aterratge del nou grup. Res més.

Delgado a banda, l'altre actor principal, tot i que a ell li agradi més aparèixer de secundari, és Pere Guardiola. El germà de l'entrenador del Bayern ja havia contactat amb el propietari del Girona al gener, en plena negociació amb Ricardo Pini, per posar-lo en contacte amb uns empresaris sud-americans. Aquella operació no va reixir, com tampoc la que es mantenia oberta amb l'argentí, fins que per sorpresa tot es va acabar precipitant el darrer dia de març, amb un altre grup que va arribar amb la intermediació de Guardiola. Tot i que no constarà en cap document, ell ha tingut un paper cabdal en l'operació, que d'entrada tenia com a objectiu prioritari treure el Girona del concurs de creditors i evitar-ne la dissolució si no aconseguia aprovar el conveni en la junta del dia 9 d'abril. Gràcies a una "misteriosa" font de finançament que el club i els nous compradors van trobar es va poder pagar una part del deute amb Hisenda i eixugar part dels diners que devien a jugadors i tècnics, condició indispensable per saltar l'obstacle. Es va aconseguir, només a l'espera que quedi ratificat en els pròxims dies amb la interlocutòria del jutge Hugo Novales.

Pere Guardiola disposa d'un ampli espectre de contactes i vincles però un dels més evidents és amb Mediapro. Segons algunes fonts, darrere l'operació de compra del Girona hi seria ell i Jaume Roures, malgrat que tots dos ho neguen fins i tot en els seus cercles de confiança més reduïts. De fet, aquestes mateixes fonts apunten que el seu nom mai apareixerà i que els futurs propietaris del club de Montilivi arribarien amb altres cares, tenint el seu suport extern. Una prova del paper de Mediapro seria que la seva seu principal va acollir la reunió clau entre Delgado i els misteriosos compradors.

En aquests 36 dies, també s'ha estès la teoria que l'encara propietari del club mai ha tingut cap voluntat de vendre i que tot plegat ha sigut una maniobra de distracció per seguir cremant etapes i aconseguir sortir de la delicada situació en què es trobava el Girona gràcies a l'ajuda d'inversors externs. Hi ajuda, a l'hora de justificar aquest argument, el fet que a Montilivi no hagi canviat res en més d'un mes, i el fet que el primer equip és una mica més a prop del somni de l'ascens a Primera. Pujar equivaldria a eixugar tots els problemes econòmics i tenir resoltes les properes temporades.