Divendres a la nit el Girona feia públic que Jonas Ramalho patia una greu lesió que l'obligaria a passar pel quiròfan i a estar-se mig any de baixa. L'endemà, ahir, l'Atlhètic Club el va renovar per una temporada, fins al 30 de juny de 2016. El jugador basc ha estat cedit aquestes dues darreres temporades al Girona. Tan bon punt es va fer públic el comunicat que informava sobre la gravetat de la lesió que el central va patir dimecres passat contra l'Alabès a Mendizorrotza, que va causar-li un trencament del lligament creuat anterior de la cama esquerra, i que presenta un edema ossi al còndil femoral extern i la meseta tibial externa, les mostres de suport a través de les xarxes socials van ser constants.

El jugador estarà obligat a passar pel quiròfan i la recuperació el pot tenir allunyat del futbol entre quatre i sis mesos. "Moltes gràcies per totes les vostres mostres de suport. Per davant, mesos de treball dur per tornar al màxim. Amunt Girona, Aupa Athletic", va escriure al seu perfil de Twitter.

D'entre les mostres de suport, moltes són de companys seus de vestidor a Montilivi o a Bilbao. És el cas de gent com Richy o Fran Sandaza. El primer se solidaritza amb Ramalho sent conscient que de poc serveixen "en moments com aquests les paraules", i mostra el seu desig de guanyar els tres darrers partits, que anomena "finals" per ell, cosa que equivaldria a dur el Girona a Primera divisió. Per la seva part, el davanter toledà del Girona agraeix "tot el que ha donat a l'equip" i considera aquesta situació com "un nou motiu més per lluitar per aconseguir el nostre somni d'inici de temporada".

Patxi Otamendi, president del Girona, se suma també a la llista de persones del món de l'esport que ha animar també a través de Twitter el jugador. Otamendi el defineix com "una peça fonamental de l'equip" i es mostra confiat de la ràpida recuperació del central. S'acomiada amb unes motivadores paraules en basc "beti aurrerá", que significa "sempre endavant".

Ramalho va arribar a Lezama el primer any d'aleví i ha estat sempre sota la disciplina de l'Athlètic, on ha arribat a jugar amb el primer equip tretze partits oficials: 8 de Lliga, un de Copa i quatre de Lliga Europa. Les mostres de suport també s'han deixat sentir des del l'Athlètic. Ramalho ha estat les dues últimes temporades cedit a Girona, on ha crescut molt actuant de central des de l'arribada de Ma?chín al març de 2014.