Llàgrimes. Moltes llàgrimes es van vessar ahir a l'Iberostar Estadi. D'alegria, d'emoció, d'alliberament però també de tristesa. De ràbia, d'importència, com les de Carles Mas o del capità Richy Álvarez que van acabar el partit abans d'hora expulsats per doble amonestació. Tant el banyolí com el gallec no van poder contenir les llàgrimes d'emoció coincidint amb el xiulet final d'Ocón Arraiz. Tots dos eren conscients de les dificultats en què havien posat els seus companys amb les seves expusions en un partit transcendental per a l'objectiu de l'equip i el plor els va alliberar. "Em manquen les paraules. He patit moltíssim", només va poder articular amb la veu trencada Mas ja en fred abans d'enfilar el camí de l'autobús sense contenir les llàgrimes.

El sentiment de Richy era més de ràbia de saber que, si el recurs que presentarà el Girona per evitar que el sancionin no prospera, no podrà jugar el partit "més important de la història del club". El central gallec va rebre la segona targeta groga per un cop de colze a Bigas a la frontal de l'àrea visitant quan es jugava ja el tercer minut del temps de descompte del partit. Encara en calent, Richy no se'n sabia a venir. "Estic molt nerviós. M'he posat a plorar perquè és una de les oportunitats de la meva vida i m'ha sortit la tensió". Richy va confessar que s'havia posat a plorar "abatut, en una cantonada del vestidor" fins que els seus companys havien anat a atendre'l i ajudar-lo. "Són l'hòstia", deia orgullós.

La victòria d'ahir a Palma contra el Mallorca deixa el Girona a un pas d'un ascens a Primera Divisió que seria històric. Per aconseguir-lo, el conjunt blanc-i-vermell depèn d'ell mateix diumenge que ve (18.00) contra el Lugo a Montilivi. Serà segurament el partit més important de la història de l'entitat i com bona part de la temporada, Pablo Machín haurà de fer invents a l'onze titular. Gens amant de les rotacions, la greu lesió de Jonas Ramalho ha suposat un greu contratemps les últimes jornades per al tècnic que ahir va veure com perdia també dos altres defenses centrals, Carles Mas i Richy Álvarez. Tots dos van ser expulsats per doble amonestació i si el recurs que presentaran els serveis jurídics del club per la segona targeta groga a Richy no té èxit, Machín es quedarà sense la base del seu equip. Sense Ramalho, Richy ni Mas, contra el Lugo diumenge, Machín només podrà comptar amb Florian Lejeune de la seva tripleta de centrals titular.

Íñiguez i David Garcia?

Ahir, el tècnic sorià va donar entrada a Pablo Íñiguez a la segona part per assegurar el resultat i el polivalent jugador valencià té tots els números per ser titular en la darrera jornada de Lliga. Íñiguez i Lejeune seran dos dels tres defenses centrals titulars davant el Lugo. L'altre lloc a l'eix se'l jugaran David Garcia o Marc Rovirola. El manresà no ha tingut gaires oportunitats aquesta temporada però per ofici i veterania, Machín el té en compte com una bona opció per fer de central esquerrà. En el cas del de Cornellà del Terri, ha actuat bona part de la temporada com a defensa al filial tot i que la seva posició natural és la de migcampista defensiu, lloc on Machín l'ha situat en les seves aparicions amb el primer equip aquesta segona volta.

Les baixes de Richy i Mas van fer que el Girona hagués de patir el que no està escrit en els darrers minuts de partit. Amb la victòria assegurada i els tres punts al sarró, Richy reconeixia que marxava "molt content pel triomf però trist i fotut per l'expulsió". I és que la segona groga del gallec va ser rigorosa, si més no. Això ho va veure Pablo Machín, que en la conferència de premsa posterior va lamentar que haguessin "penalitzat" tant el seu equip amb l'expulsió de Richy. "Si el jugador del Mallorca ?s'hagués adonat del que comportava forçar la targeta groga a Richy, segur que no ho hauria fet", deia. El sorià va tenir paraules d'elogi cap a Richy, a qui va qualificar de "fonamental". "S'ha esforçat molt més del que la gent es pensa", recordava. Resignat però amb l'esperança que el recurs prosperi, Richy subratllava que diumenge contra el Lugo "només em quedarà poder ajudar els meus companys des de la graderia".