Anava amunt i avall, sense descans, per l'àrea tècnica. S'ho mirava una i altra vegada. Girava cua i es dirigia a la banqueta. No li calia dir res; a vegades, amb la cara ja pagava. Bevia una mica d'aigua, es pujava les mànigues de la camisa i bufava. No ho veia gens clar Pablo Machín, que va patir moltíssim durant els més de 90 minuts que va durar el partit d'ahir a Palma. Amb 40 jornades a l'esquena, amb històries de tota mena i resultats per a tots els gustos i colors, el sorià va viure a Mallorca una victòria que mai oblidarà. Perquè és la més "soferta" que recorda des de l'inici d'aquesta temporada. I perquè, per fi, com reclamava des de feia molt de temps, la "fortuna" li havia somrigut d'una vegada per totes al seu equip i l'"honestedat" del futbol s'havia aliat amb els seus jugadors per sumar tres punts d'or que acosten encara més l'ascens a la Primera Divisió.

Una idea era clara: calia guanyar a Palma. Era obligatori i no hi havia volta de full. Ho havia repetit el mateix Machín durant la roda de premsa prèvia del passat divendres i aquest havia estat el discurs que els jugadors s'havien après de memòria. Però amb tant en joc i a tocar de la proesa, era inevitable tenir un, dos o potser fins a tres sentits al partit que a la mateixa hora estava jugant l'Sporting de Gijón amb el Sabadell al Molinón. "Havíem de guanyar i la intenció era la de centrar-nos en nosaltres mateixos, sense mirar més enllà. Però com és lògic, al descans he preguntat quin era el resultat de l'Sporting i he sabut que anava guanyant", s'explicava el sorià, a qui li havia quedat llavors més clar que "no podíem encaixar un gol", sobretot després que Carles Mas veiés la segona targeta groga a la segona meitat i deixés els gironins amb un home menys al damunt de la gespa amb poc més d'un quart d'hora per davant.

Una expulsió que a l'hora d'entrar en valoracions Machín va passar una mica per alt, ja que en l'acció que més va incidir va ser en l'altra targeta vermella que va veure un dels seus homes: va ser al temps de descompte, quan Richy va marxar cap als vestidors. "Crec que és molt rigorosa", valorava. "Sobretot perquè hi ha hagut uns quants futbolistes de l'equip rival que, tenint targeta, també han fet alguna falta mereixedora d'una amonestació. Però amb tot el que ens queda per celebrar, crec que ara no és el millor moment de queixar-nos", deia. Sobre Richy i el que suposarà la baixa del gallec de cara a l'última jornada també va tenir unes paraules: "És una llàstima. No podrà viure el que crec que realment mereix, com és un ascens al camp. Ens ha donat moltíssim. Més del que la gent pot veure, perquè s'ha cuidat moltíssim dels problemes al genoll que arrossega. Ara, la seva baixa també serà una oportunitat perquè un altre jugador que tingui menys minuts demostri el que val". I aquí és on va incidir que "som un equip i l'èxit ha estat de tots; dels que juguen més i dels que ho fan menys".

Després de definir el duel d'aquest proper diumenge contra el Lugo com "una final" que l'equip haurà de "preparar com a tal", Machín també es mostrava satisfet per veure complert un dels seus desitjos. "El futbol havia de ser just alguna vegada amb nosaltres, feia temps que ho estava demanant i si alguna vegada la ?fortuna havia d'estar de part nostra, havia de ser avui (ahir, per al lector). No dic que s'hagi guanyat per sort, però sí que és cert que en un partit que se'ns ha complicat molt hem sigut capaços d'anar endavant aconseguint un gol que ens ha donat encara més coratge per ?defensar el tram final". Es va explicar una mica més: "No mereixíem perdre. És més, mereixíem guanyar. Som un equip honest i així ho hem demostrat al final. Perquè no sabem perdre temps, no ?especulem. Trobo que el futbol ha estat molt honest amb nosaltres".

Parlava del valor del gol de Sandaza, una diana que rebaixava els nivells de tensió després de 75 minuts de patiment. "No estàvem en el nostre ambient, el terreny de joc tampoc ens afavoria. El camp estava pesat i molt lent. A més, jugàvem amb molta responsabilitat i en canvi, el Mallorca, sense cap. Ens ho han posat molt complicat", deia, abans d'afegir que diumenge, contra el Lugo, "serà una altra història. La gent ens ajudarà i, si passa alguna desgràcia en forma de gol en contra, ens donarà un cop de mà la gent com va fer al Miniestadi per remuntar". Precisament sobre aquesta cita amb el Lugo de diumenge, l'última de la Lliga regular i en què l'equip buscarà segellar matemàticament l'històric ascens de categoria, Machín va reclamar que "tant de bo" es puguin viure les mateixes sensacions d'ara fa un any en el ?desen?llaç de la temporada amb el Deportivo de la Corunya. "A tots ens agradaria poder gaudir d'un bon partit i no només això; que tots plegats puguem celebrar el que estem buscant durant tant de temps".

Per tal de poder sumar els últims tres punts del curs i deixar vist per sentència el salt a Primera, té molt clar què és el que ha de fer el seu equip i ahir ja en donava alguna pinzellada. "Hem de mantenir la porteria a zero, com hem intentat fer durant tota la temporada. Si ho aconseguim, tindrem moltíssimes opcions de guanyar el partit perquè hem demostrat que som un equip que sempre fem ocasions per marcar".