El gol de Sandaza al camp del Mallorca va agafar una dimensió molt important pel desenllaç de la Lliga Adelante. Al minut 74 del partit a Son Moix, el Girona es quedava amb 10 homes per l'expulsió de Carles Mas i el partit semblava abocat a l'empat a zero definitiu. A més, amb l'Sporting superant el Sabadell per 2 gols a 0, igualava a punts i a diferència de gols els gironins. El panorama no era l'esperat pel Girona, que en aquells moments veia com a l'última jornada es jugarien encara més la vida a Montilivi davant el Lugo i els asturians al camp del Betis. En aquell moment, el segon classificat es decidiria el proper cap de setmana, on l'equip que fes més gols en els seu partit, aconseguiria l'ascens directe a la Primera Divisió. Però va aparèixer Sandaza per anotar, fins al moment, el gol més important de la temporada per al Girona. Un gol que canvia totalment el panorama. La gran diferència serà que el conjunt de Machín no haurà d'estar pendent del partit de l'Sporting al Benito Villamarín, ja que dependran d'ells mateixos. Una victòria a casa davant el Lugo donarà el desitjat ascens a Primera Divisió.

Els tres punts d'ahir a Mallorca també signifiquen que els gironins, empatant amb el Lugo el proper diumenge, puguin pujar sempreque l'Sporting guanyi només per un gol de diferència al camp del campió de la categoria. Ara mateix la diferència de gols del Girona és de +28, i la dels Gijón, de +27. Si aquests superen el Betis per més d'un gol de diferència, combinat amb un possible empat del Girona, l'ascens seria per al conjunt dirigit per Abelardo Fernández.

Tot i això cal remarcar la importància del gol de Sandaza. El Girona no vol fer càlculs i números i només vol la victòria. Serà a Montilivi, que presentarà un ple històric i que no veu perdre l'equip des de l'any passat. Les estadístiques de l'equip a casa han estat molt bones durant tota la temporada. El Barça B ha estat l'últim equip que s'ha endut els tres punts del fortí gironí, el passat 7 de desembre. La resta, 11 victòries i 6 empats que deixen lloc a l'optimisme per al partit de la setmana que ve davant el Lugo, quinzè classificat, que viu des de fa setmanes amb la tranquil·litat de saber que la temporada que ve seguirà jugant a Segona A. A més, el conjunt gallec arriba a Montilivi en una ratxa molt negativa, ja que fa vuit partits que no coneixen la victòria, dels quals 5 de perduts i 3 d'empatats. Ahir el Lugo va empatar a l'Anxo Carro davant l'Albacete (1-1) en el que va ser el comiat i homenatge a l'entrenador Quique Setién.

Els gallecs es trobaran diumenge el millor Girona de la història, que voldrà seguir trencant registres. Nou victòries en els últims onze partits avalen l'estratosfèric final de temporada del conjunt gironí, que només li queda fer l'últim pas. L'Sporting, de la seva banda, visita el Benito Villamarín, el camp del Betis, per intentar agafar-se a les seves possibilitats d'ascendir de forma directa a Primera i evitar promocionar. No ho tindrà fàcil. Tot i que el Betis no s'hi jugarà absolutament res, la seva fidelitat davant l'afició els farà sortir a guanyar el partit davant el conjunt asturià, que sap que el Lugo no és el rival més complicat per al Girona, i buscarà la victòria per dos gols de diferència davant els sevillans per intentar aconseguir el miracle. A priori camí planer per al Girona per aconseguir el desitjat i somiat ascens directe a Primera i tancar de la millor manera possible una temporada que ha estat inoblidable i que encara no ha acabat. La importància de tenir el cap fred i no notar la pressió serà un dels factors clau.