Tot anava prou bé. Al Molinón, els més de 26.000 espectadors es fregaven les mans. L'Sporting feia la feina, guanyava el Sabadell (2-0) i tot feia pensar que la golejada podia ser més gran. Un munt de quilòmetres més enllà, a Palma, el Girona no podia superar el Mallorca. La tarda anava pel bon camí i només quedava un gol balear perquè fos del tot rodona. Després de moltes i moltes jornades d'anar-li al darrere, l'Sporting es va veure atrapant els gironins i prenent-los la segona plaça, cosa que hauria estat un pas de gegant per als asturians de cara a les seves opcions de pujar a Primera. La gesta es va fregar amb la punta dels dits. A molts, els va semblar viure-la. Però va ser durant uns segons. Una equivocació la té qualsevol, però diumenge El Molinón va cantar el seu gol més trist.

Quedava un quart per al final, als jugadors de l'Sporting semblava que se'ls havia ennuegat el Sabadell, aquell rival que havien destrossat al primer temps però al qual ja no podien batre per més que ho intentessin. Però llavors van veure la llum. Algú, o potser uns quants, van cridar gol. "Gol del Mallorca!", exclamava un aficionat. I tres. I unes desenes. Més, segurament. La crida es va estendre fins arribar a la banqueta local. Els jugadors i fins i tot també el tècnic, Abelardo Fernández, es van encomanar per l'eufòria i, durant uns instants, van creure que allò que esperaven durant feia molta estona realment havia passat. Tots ells tenien la raó, però només a mitges. De gol, a Palma, n'hi havia hagut un. Però havia estat obra de Fran Sandaza. Una diana letal, que permetia al Girona escapolir-se de nou i que mantenia els asturians, per més que ho volguessin, en tercera posició amb cada cop menys marge de maniobra. De l'eufòria es va passar a la frustració. L'ambient, encès com mai abans i durant el partit, es va congelar i ja no va ser el mateix fins al final de la tarda.

Un ambient de Primera, això sí. Capaç de reunir milers d'aficionats i membres de les penyes oficials del club a l'avinguda del Molinón, tot esperant l'arribada de l'autocar. Crits, càntics i bengales van convertir aquell moment en una autèntica festa que només va poder apagar aquell gol de Sandaza, al qual molts van atribuir al Mallorca. I si l'afició es va quedar amb un pam de nas, els jugadors tampoc van quedar-se enrere. Damunt la gespa, estaven més pendents del que els podia arribar des de la banqueta o la graderia que, per un instant, van creure que tot els somreia. Quan van tocar de peus a terra, van quedar en estat de shock, complicant encara més les possibilitats dels asturiants de tancar la Lliga regular en segona posició i fer de l'ascens a Primera una realitat.

L'escenari, per complicat que pugui semblar (l'Sporting només pujarà si guanya al camp del Betis per més d'un gol de diferència i el Girona és incapaç de superar a Montilivi un Lugo que ja està salvat i no s'hi juga res), encara és a l'abast. Així s'ho pensa la plantilla blanc-i-vermella. Un rere l'altre, després de tombar el Sabadell confessaven que no els serà fàcil tancar la temporada en segona posició, però cap d'ells donava la batalla per perduda. "Sabem que ho tenim difícil, però hem d'apurar les nostres opcions. És un pal (la victòria del Girona a Palma), tot i que només ens queda seguir. És més, ens aixecarem", deia Luis Hernández, qui va lamentar que tot i haver fet la feina els resultats no els havien acompanyat. "Estem en un bon moment i contra el Sabadell hem fet tot el que hem pogut. La resta, ja no depenia de nosaltres", va dir.

Tres quarts del mateix que pensava el seu company Hugo Fraile: "Esperàvem que passés quelcom positiu a Mallorca, però les notícies que volíem no han acabat arribant. Almenys tenim el tercer lloc assegurat, passi el que passi, tot i que penso que mereixem pujar a Primera. El regust és agredolç. Anirem a guanyar a Sevilla i esperarem que passi quelcom a favor nostre a Girona". S'hi va afegir Carlos Castro: "Ha estat una veritable llàstima. Pensàvem que a Palma hi hauria un altre resultat. Hem de seguir lluitant. Estem molt forts i anirem a totes a la promoció si finalment en la darrera jornada no hi ha cap canvi en la classificació".