Qui li havia de dir a Pablo ?Ma?chín, ara fa un any i escaig, quan estava tan tranquil a Sòria tot esperant que se li obrís alguna porta, que l'oportunitat que li oferia el Girona s'acabaria convertint en un camí directe cap a l'èxit. L'empresa, llavors, era agosarada i suïcida per a molts. Fitxar per un equip que havia despatxat dos entrenadors i que ocupava places de descens, amb ben poc marge de maniobra, era arriscat. Tampoc no hi tenia res a perdre i és a això mateix que es va agafar. No només se'n va sortir a la primera, sinó que després de renovar i decidir quedar-s'hi un any més, ha explotat de la millor manera possible. Machín ha liderat un Girona de somni, un equip amb majúscules que és a punt de posar la cirereta del pastís amb un ascens que ningú es podia arribar mai a imaginar. I com que tota feina ben feta té el seu premi, al sorià se li ha reconegut la feina. No una vegada. Ni dues. Sinó que ja en són tres.

Ahir, la Lliga de Futbol Professional (LFP) el va designar com el millor entrenador de la Segona Divisió A d'aquest passat mes de maig. Un guardó que no li és gens desconegut. Ja va rebre aquest mateix reconeixement el passat mes d'octubre, en què el Girona no només va guanyar tots els partits, sinó que no va encaixar ni un sol gol. Va repetir un temps després, quan va recollir el guardó que l'acreditava com el millor tècnic del gener. I ara, tot just enllestit el maig, tres quarts del mateix. Durant aquestes últimes setmanes, el Girona de Pablo Machín ha jugat 6 partits i no n'ha perdut cap. Resultats que l'han permès mantenir la segona plaça, a tocar de pujar a Primera. Va obrir el mes golejant l'Osasuna (3-0) i va continuar amb la victòria al Miniestadi (2-4), l'empat a casa contra el Saragossa (1-1) i els importants triomfs enfront l'Alabès (0-3), Llagostera (1-0) i Mallorca (0-1).

Però el de Gómara no ha estat l'únic premiat de la primera plantilla blanc-i-vermella. Jaime Mata, autor de cinc gols (dos doblets, contra l'Osasuna i l'Alabès, i una altra diana al camp del Barcelona B) durant les últimes jornades, ha estat inclòs en el millor onze de la Segona Divisió A. No és la primera vegada que algun jugador del conjunt gironí rep un reconeixement d'aquesta envergadura. Mata s'hi estrenava, però es converteix així en el setè futbolista de l'equip premiat.

El primer a treure-hi el cap va ser el porter Isaac Becerra, un dels homes més destacats de la plantilla i dels que més vegades ha aparegut en aquests guardons. Va ser escollit com el millor poter del setembre, octubre i també gener. Tres cops també ha estat premiat Àlex Granell: als mesos de novembre, febrer i abril. N'acumula una de menys el defensa Richy Álvarez, triat com un dels defenses més destacats dels mesos d'octubre i març. Felipe Sanchón va aparèixer en el millor onze del mes d'octubre i Florian Lejeune va fer el mateix en l'equip ideal del passat mes d'abril. En aquest onze, a part, també hi va treure el cap l'atacant i pitxitxi de l'equip català, Fran Sandaza.