Richy va confessar que li costa plorar en públic però que la projecció l'havia emocionat. Eloi no va amagar que havia deixat anar alguna llàgrima i, després d'agrair la feina feta pels autors del documental, Albert Auladell i Oriol Mendieta, va assegurar que haver reviscut aquell any en què el Girona va estar a punt de tocar el cel li havia donat una dosi extra de moral per al partit de diumenge contra el Lugo. També hi eren Palatsí i Granell. Camí de Primera, un somni conegut és el resultat del treball de dos joves realitzadors, enregistrant exclusivament amb les càmeres de telèfons mòbils, després de seguir el Girona des d'aquella èpica remuntada contra l'Alcorcón en lliga (3-2) fins el desencís que va representar perdre l'ascens a Almeria. Dos anys després, quan ningú s'hauria imaginat que aquella història brillant s'hagués pogut tornar a repetir, el club torna a ser a les portes de l'èxit i els Premis Girona és Esport van decidir obrir el seu cicle d'activitats prèvies a l'entrega dels guardons estrenant un documental de 50 minuts de durada, que els autors tenen previst presentar en diversos festivals especialitzats, a l'aula Magna de la Facultat de Ciències de la UdG.

Eloi, Felipe, Jandro, Jofre Mateu i Rubi són alguns dels testimonis que recull el vídeo, on s'analitza tot el que va viure la ciutat entre els mesos de maig i juny de 2013, quan va descobrir que el seu equip de futbol tenia a l'abast ascendir a Primera Divisió. El triomf contra l'Alcorcón va ser el punt d'inflexió, tot i que més endavant van venir revesos durs com les derrotes contra Xerez (2-4) i Vila-real (4-1) que van complicar molt l'ascens directe, fins que a Almeria la possibilitat es va esfumar definitivament. En la promoció, l'eliminatòria definitiva contra l'Almeria (0-1 i 3-0) va estar marcada pel penal fallat per Felipe: "és el moment més dur que he viscut en un camp", confessa en el vídeo.

La pel·lícula també mostra com Rubi abans del partit d'anada contra els andalusos, va escriure a la pissarra del vestidor aquella data, 19 de juny de 2013. "D'aquí deu anys ens tornarem a veure i jo ho pagaré tot per recordar que avui encarrilarem l'ascens", va dir als jugadors. Aquella vegada no hi va haver sort. Però diumenge el Girona està decidit a canviar la història per sempre més.