Per a molts, el que hi haurà en joc aquest diumenge a Montilivi, serà una experiència mai viscuda. Pujar a Primera és quelcom que ben pocs dels membres de l'actual plantilla del Girona poden explicar. Celebrar un ascens amb l'equip blanc-i-vermell, encara és més difícil d'explicar. Sobretot per al vestidor actual, on només trobem un jugador que sap el que és pujar amb els gironins. Es tracta d'Eloi Amagat, qui té a l'abast repetir l'experiència que va viure uns quants anys enrere.

L'estiu del 2008, el Girona superava el Ceuta en l'última eliminatòria del play-off d'ascens i es convertia en nou equip de la Segona Divisió A. Eloi Amagat era membre d'aquella plantilla, entrenada per Raül Agné. El gironí, això sí, no era un dels homes amb més protagonisme de l'equip. Als 22 anys, va jugar un total de 1.031 minuts repartits en 21 partits. Contra el Ceuta, no va disputar ni una estona i la seva darrera aparició va ser a la ronda anterior, al camp del Barakaldo.

Aquell no va ser l'únic èxit que Eloi va viure amb la samarreta de l'equip de la seva ciutat. Unes temporades enrere, la del seu debut amb la primera plantilla, va guanyar-se l'estima de l'afició en un partit de Copa del Rei contra el Vila-real, que llavors entrenava Manuel Pellegrini. Aquell 28 d'octubre del 2004, amb només 19 anys, va arrodonir la remuntada dels gironins amb un gran gol en els darrers minuts que classificava el seu equip per a la següent ronda.

Eloi va viure l'ascens a Segona A de la temporada 2007/08, però no pas el que s'havia assolit només un curs abans i que havia portat l'equip des de la Tercera Divisió fins a la Segona B. En aquella ocasió, el tàndem format per Javi Salamero i Ricardo Rodríguez va conduir l'equip cap a la categoria de bronze del futbol estatal. No el va poder celebrar Eloi Amagat amb el Girona, però sí que va viure la mateixa experiència ja que el Gavà, l'equip en el qual va jugar aquell curs 2006/07, també va ser capaç de pujar a Segona B i recuperar així una categoria que havia perdut cinc anys abans. Els barcelonins van superar en la ronda definitiva el Polideportivo Ejido B. El Gavà, que llavors entrenava Toni Llebaria havia aconseguir la victòria en el duel d'anada disputat a La Bòbila per un ajustat 3-2. Un resultat que no només van defensar a la tornada, sinó que els va permetre encarar amb tranquil·litat un partit que van tenir controlat en tot moment i que va acabar amb un incontestable 2-4.

Per tant, un ascens a Segona B amb el Gavà i un a Segona A amb el Girona omplen el currículum d'Eloi Amagat. Un jugador que té al seu abast poder celebrar-ne un altre aquest mateix cap de setmana. I aquest, dels grossos. Dels sonats. Dels que sempre recordarà.