Amb normalitat. Així és com vol encarar Pablo Machín el partit més important de la història del futbol gironí. Demà, el Girona pujarà a Primera Divisió si guanya el Lugo a Montilivi en un dia que el tècnic sorià està convençut que la pressió no afectarà els seus jugadors. "A Mallorca vam fer un màster de què ens pot passar per culpa de la pressió, ja en vam parlar en el primer entrenament de la setmana; i, a més, aquest cop tindrem l'ajuda de la nostra afició que, en possibles moments de debilitat segur que ens ajuda a tirar endavant", assegurava ahir l'entrenador del Girona.

Per a Pablo Machín no hi dubte que el partit és històric, enormement transcendent, però té clar que el camí és fer exactament el mateix que l'equip ha anat fent al llarg de la temporada. "Tenim una sensació de molta responsabilitat per tot els que ens hi juguem, tant nosaltres com la ciutat però també el convenciment que si competim de la mateixa manera que ho hem fet tots aquests mesos podrem pujar", va dir Pablo Machín, ahir en una roda de premsa al balneari Vichy Catalán de Caldes de Malavella.

En una setmana en què el club ha estalviat a la plantilla la càrrega extra d'entrevistes i actes protocol·laris, Machín va muntar ahir una jornada diferent portant els jugadors a jugar a tennis taula a Cassà i després a fer una mica de bany i relaxació a Caldes. "Notes que la setmana és diferent. Tots tenim mòbil i vas rebent missatges de coneguts dels quals feia temps que no sabies res que et desitgen que tot vagi...", apuntava l'entrenador del Girona que també descartava qualsevol vídeo motivacional o xerrada fora del normal per demà abans de començar el partit. "En aquests casos un excés de paraules emotives encara pot ser pitjor, està clar que pot ser la meva última xerrada d'abans d'un partit d'aquesta temporada, i només per això ja serà especial, però intentarem fer-ho tot amb la màxima normalitat possible".

Esportivament, Pablo Machín encara el partit amb tres baixes en defensa per la lesió de Ramalho i les sancions de Richy i Carles Mas. Evidentment que són un problema, però és el moment de ser homes i demostrar que tots volem jugar aquest partit. Jo mateix preferiria ser sobre el camp que no pas passar-me els 90 minuts drets davant de la banqueta. Estic segur que la gent que sortirà a jugar ho farà bé", va dir Machín que, lògicament, no va voler avançar l'alineació però sembla que Pablo Íñiguez serà una de les novetats en defensa i que l'altra serà o el jove Marc Rovirola o el veterà David García. "No ho tinc decidit, però suposo que si en algun moment la veterania compta, és en aquest", va dir Machín tot i que no va voler descartar la titularitat del jove jugador de Cornellà del Terri a l'eix de la defensa: "Ja sabeu que jo no he mirat mai el DNI, ni el nom, ni el currículum; Rovirola ens està aportant cada vegada que surt a jugar i em sap greu no haver-li pogut donar més minuts".

Una temporada històrica

El primer ascens a la màxima categoria de la història del futbol gironí està realment a prop, però, més enllà del que passi demà diumenge a Montilivi, Pablo Machín té ben clar que "aquesta temporada ja hem fet història, si no pugéssim directe seríem l'equip que no ho aconsegueix amb més punts sumats; estem molt satisfets del que hem fet però ara volem posar la cirereta de l'ascens a aquest gran pastís que ha estat la temporada. Des d'aquí m'agradaria agrair l'esforç de tots els jugadors al llarg de tot l'any".

Enviant la mirada enrere, Pablo Machín és molt conscient que va arribar a Girona, ara fa un any, per intentar salvar un equip que semblava abocat al descens a Segona B. Ara, quinze mesos després, Machín viu el seu gran èxit com a entrenador, a punt de portar el Girona a fer història. De moment, però, intenta defugir els focus mediàtics. "Ara és el moment de parlar de la gent que està sobre el camp, dels que fan gols i dels que els aturen, però és clar que tot això seria com un somni per a qualsevol", va dir Machín, que va invitar a "esperar diumenge a les vuit del vespre per fer anàlisis de tot plegat, ja tindrem temps".

A Girona, Machín inclòs, tothom és conscient que l'ascens passa bàsicament per Montilivi i per guanyar el Lugo, però el tècnic sorià creu que el Betis també sortirà a fer bé la feina contra l'Sporting. "Segur que volen demostrar que són el millor equip de Segona d'aquesta temporada, no tinc cap dubte de la professionalitat dels jugadors del Betis i segur que sortiran a guanyar el seu partit i així, de passada, ens ajuden a nosaltres", apuntava ahir Machín, que tampoc donava gens d'importància als possibles incentius econòmics que tinguin els jugadors del Lugo per puntuar a Montilivi. "La nostra motivació per pujar a Primera és molt superior a la que puguin tenir els jugadors del Lugo", va recordar l'entrenador de Sòria des de Caldes de Malavella.