Una bona dada per copsar l'interès que ha despertat el partit d'aquesta tarda és la del nombre de periodistes acreditats: 200, una xifra rècord que obligarà a fer equilibris per poder encabir tothom a l'estadi. Per altra banda tampoc hi cabrà ningú a la llotja, on ja hi ha confirmat l'assistència el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. A qui, en principi, no s'espera és el president de la Generalitat, Artur Mas, que ahir sí que era a Berlín per seguir la final de la Lliga de Campions. Esport3, que no pot emetre el partit per qüestió de drets televisius (Canal+ té la primera elecció en exclusiva) ha anunciat un programa especial des de Girona just quan s'acabi el duel amb en Lugo en cas d'ascens.

Montilivi viurà el partit més important de la seva història. Aquest estiu el camp del Girona farà 45 anys. L'ascens a Segona A fa set anys va servir per fer-li un primer rentat de cara, amb la instal·lació de cadires a tota la grada i la millora de diversos espais com els vestidors, la llotja i les oficines. En cas d'ascens, caldrà una altra fase de millores.

Girona-Lugo: 20 anys després

Girona i Lugo es tornen a trobar aquesta tarda en una confrontació esportiva de trascendència 20 anys després d'aquell play-off per la permanència a la Lliga ACB que va enfrontar el Valvi i el Breogán i on es va acabar salvant el conjunt gironí. El 23 d'abril de 1995 el Valvi estava contra les cordes (perdia 2-1 l'eliminatòria i jugava a fora). Una nova derrota hauria estat letal i va aconseguir guanyar a Lugo (68-69) i dur el desempat a Fontajau, on va acabar triomfant una setmana més tard davant 7.500 aficionats (77-67). Avui el Lugo no s'hi juga res però el Girona, tot. En aquell duel el premi era no baixar. Avui els blanc-i-vermells aspiren a l'elit.