Xavi Agustí, exjugador i exentrenador del Girona FC, va seguir el transcendental partit d'ahir a Montilivi per televisió. Agustí assegura que ahir el Girona va deixar escapar una oportunitat única per pujar directament a Primera Divisió, i veu complicat poder pujar en el "play-off".

La primera pregunta és obligada. Quan tens l'ascens a Primera Divisió a tocar, i et marquen en l'afegit, és evident que alguna cosa ha fallat, no?

És evident! Sincerament, quan tens un premi com aquest a la punta dels dits, no pots deixar-lo escapar de cap de les maneres. Ha faltat un plus final, i més sabent que l'Sporting guanyava 0-3 al camp del Betis. Sempre fem el mateix. Tots plegats semblem tontos. Hi ha persones que no saben quina és la seva feina, però prefereixo deixar-ho aquí, i no entrar en detalls.

Té la sensació que avui -ahir- s'ha deixat passar una oportunitat única?

I tant! Una oportunitat com aquesta no la tornarem a veure fins d'aquí cent anys, però ara ja no podem fer-hi res. Cal passar pàgina i centrar-nos en la segona oportunitat que representa jugar el play-off d'ascens. Jo estava convençut que pujaríem avui -ahir-, ho veia tot a favor, però al final i de forma injusta no ha pogut ser.

Precisament, parlant de play-off, i veient com ha acabat tot plegat, quines opcions té el Girona a la promoció?

Sincerament poques. M'agradaria molt pujar a la promoció, però tocant de peus a terra, crec que som l'equip que hi arriba amb menys forces de tots quatre. Una patacada com la d'avui -ahir- és molt difícil de pair, però ara toca animar-se i pensar que l'ascens encara és possible. Dir que tot està perdut, anar de víctimes, seria el més fàcil, però ara no toca. De fet, si es fa justícia, el Girona hauria de pujar, i és que no podem oblidar que ha acabat amb 82 punts, uns números espectaculars.

Em deia a la primera pregunta que hi ha persones que no saben quina és la seva feina. A qui fa referència?

A alguns directius. Una vegada ja és va deixar escapar un ascens per només 160.000 euros. Jo encara ho recordo. L'Sporting de Gijón ha sabut fer la feina abans del partit, i nosaltres no. És així de clar. No hi ha res més a dir. L'Sporting ha fet molt bé la seva feina durant la setmana. No cal aprofundir més. Tothom sap perfectament com va el món del futbol. Nosaltres semblem imbècils. Encara ara, no m'explico com pot ser que un equip com el Lugo et pugui empatar en l'afegit, en un partit en el qual ja no s'hi jugava res de res. Hi ha directius que s'haurien de quedar a casa i no tornar mai més al camp.