El nom de Pablo Caballero no s'esborrarà mai de la història negra del Girona. Trigaran temps els aficionats gironins a oblidar el seu nom. El davanter argentí amb el seu gol en l'afegit diumenge que va deixar sense ascens directe el Girona es va convertir en el botxí més cruel que ha tigut mai l'entitat de Montilivi.

Les contínues lesions de David Aganzo i el fet que Luis Fernández no esclatés van obligar el Lugo a reforçar-se a l'hivern amb un davanter. Pablo Caballero, de 29 anys, va arribar al gener a Lugo i tot i ser la seva primera aventura a la lliga no va necessitar temps d'aclimatació: sis mesos li han valgut per convertir-se en el fitxatge més efectiu del Lugo. Caballero va arribar procedent de Ferro Carril Oeste i es va guanyar la confiança de Quique Setién, que ha rendibilitzat la seva alçada (1,91 metres) i el seu oportunisme. Menys de mig any li ha servit per acabar la temporada com el màxim golejador de l'equip amb un gol cada 139 minuts disputats.

La seva primera temporada a la Lliga acaba amb set gols, l'últim d'ells amb repercussió perquè va donar al seu equip un punt (1-1) a Girona, i va deixar glaçat i sense Primera Divisió Montilivi en benefici de l'Sporting. Curiosament, el seu tècnic li va donar la titularitat en l'última jornada del campionat un cop recuperat d'una lesió muscular que li havia impedit participar en els dos anteriors compromisos de l'equip.

Mai abans Caballero, que es va formar al Racing Club d'Avella?neda, havia mantingut una relació tan intensa amb el gol com la que ha establert en l'equip gallec. Durant la seva carrera, Caballero ha passat per Argentina (Racing, Almirall Brown i Ferro Carril Oeste), Paraguai i la Xina (Qingdao Jonoon) abans d'arribar a Espanya, on vol quedar-se. Caballero ha acabat contracte i ara escoltarà ofertes. De ben segur que no n'hi mancaran.