Els jugadors del Lugo van començar diumenge al vespre les vacances. Ho van fer de manera accidentada perquè en comptes de passar la nit a Girona i sortir ahir al matí cap a terres gallegues, tal com estava previst, va fer-ho a Barcelona per motius de seguretat després de tots els problemes que van tenir per sortir de Montilivi. Alguns jugadors del conjunt gallec, com el silenc Albert Dalmau -que no estava convocat- i algun altre, ja no va tornar amb l'expedició.

Després de buidar-se a Montilivi, la desconnexió a l'equip gallec ja era total ahir i sense anar més lluny, a primera hora del matí l'Almeria anunciava el fitxatge de Iago Díaz. Un cop aterrats a Corunya, el departament de comunicació del Lugo va anunciar que cap dels jugadors faria manifestacions públiques a la premsa. Tampoc n'havien fet diumenge. Tot i això, homes com Toni Dovale o l'autor del fatídic gol per al Girona, Caballero, van expressar-se a través de la xarxa social Twitter. "Sens dubte, el futbol pot ser molt cruel de vegades. Som professionals. Vivim d'això i hem fet la nostra feina el millor possible, com cada partit. Molta sort als equips que juguen el play-off. Tant de bo estiguéssim nosaltres en aquesta situació", piulava Toni Dovale. Menys llenya al foc posava Caballero amb un missatge neutral. "Final de temporada. Gràcies companys, al Lugo i la seva gent. Bé o malament, sempre he intentat donar el millor de mi. Espero tornar-vos a veure", deia.

Sí que van continuar, en canvi, sobretot diumenge a la nit els intercanvis de retrets entre Girona i Lugo. En unes quantes emissores de ràdio estatals Sandaza i el president Patxi Otamendi van reiterar la seva sorpresa per la intensitat dels jugadors del Lugo i sobretot pel 0-3 de l'Sporting al camp del Betis. A Onda Cero fins i tot Otamendi es va mig enganxar amb Setién, que negava i negava haver rebut cap prima per part de l'Sporting per puntuar a Girona. El tècnic càntabre del Lugo sí que va ficar-se amb Sandaza, a qui va acusar de "tocar-se els testicles a davant de la seva banqueta per provocar-los". El davanter castellà, ahir a la tarda, va respondre el seu exentrenador el curs passat al Lugo. "A part de mal entrenador és un mentider. Que treguin les càmeres les imatges on faig això en el meu gol. Tinc la consciència supertranquil·la. Estic orgullós del meu equip", deia.

El Girona, tercera víctima

El Lugo s'està convertint en un botxí habitual en les darreres jornades de Lliga. Si diumenge va frustrar l'ascens del Girona, la temporada passada va enviar el Mirandés a Segona B i en fa dues va deixar el Ponferradina sense play-off.

L'any passat, tant al Lugo com al Mirandés els servia un punt per salvar-se però els gallecs van guanyar 1-0 i van enviar a Segona B els burgalesos, tot i que acabarien repescats pel descens administratiu del Múrcia. Fa dos anys, van deixar sense el premi de la promoció el Ponferradina empatant (2-2) a l'Anxo Carro, amb l'equip ja salvat de baixar.