El Reial Saragossa afronta el partit d'anada de la primera eliminatòria de la promoció d'ascens contra el Girona carregat de moral després d'haver aconseguit el seu objectiu, però amb un estat físic precari.

El seu rival, en canvi, arriba amb l'ànim malparat, després d'haver-se vist com a equip de Primera fins al descompte de l'últim partit i veure's ara obligat a un nou esforç.

A principi de temporada el Saragossa tenia més aspectes de desaparèixer que de continuar viu. La nova direcció del club va aconseguir reanimar-lo i, malgrat la seva irregularitat, al final afronta la promoció en el seu millor moment psicològic, convençut que és possible superar els catalans.

Per a la plantilla saragossista els 21 punts de més amb els quals va acabar la lliga el conjunt gironí no són un indicatiu, perquè consideren que el torneig de la regularitat i una eliminatòria són molt diferents.

A més, s'aferren que en el doble enfrontament entre els dos conjunts en lliga l'equip aragonès va guanyar a Saragossa i va empatar a Girona.

Com a contrapès al factor mental l'equip aragonès arriba a aquesta eliminatòria just de gasolina. Encara que recupera efectius, cas de Basha i Javi Álamo, acaben de sortir de dues lesions i només estaran disponibles per jugar uns minuts.

Per a aquest partit també recupera José Manuel Fernández, una vegada complert contra el Leganés un partit de sanció per acumulació d'amonestacions, mentre que perdrà el porter titular Yassine Bounou "Bono", concentrat amb la seva selecció nacional per a la disputa d'un partit oficial divendres que ve.

Finalment també estarà en condicions de fer front al partit el defensa uruguaià Leandro Cabrera, que al tram final del partit contra el Leganés va patir un problema de genoll que li feia ser dubte per a aquest enfrontament.

Els que seguiran sent baixa són el golejador saragossista Borja Bastón i l'extrem Jaime.

Sembla que Popovic podria apostar novament per un sistema amb tres centrals, amb el qual ha jugat diversos dels últims partits i que també va utilitzar en lliga a Montilivi.

El principal dubte del tècnic serbi estarà en qui ocuparà el lloc de l'absent Bono, si Whalley, que és el que estaven viatjant com a suplent en les últimes jornades, o Alcolea que fa menys temps que no juga que el seu company.

L'altra serà si apostarà per Ruiz de Galarreta o per Natxo Insa al centre del camp. Amb el primer l'equip té una major capacitat de creació i amb el segon de treball físic.

Per al Girona, després de plorar als últims dies la seriosa ensopegada del passat cap de setmana, ha arribat el moment de posar-se de nou el vestit de feina.

L'ànim de la plantilla gironina dista molt de ser el millor per afrontar una promoció. Ara la feina és per al cos tècnic, que ha de convèncer els jugadors que el duel contra el Saragossa és una oportunitat i no un càstig.

A tot això s'hi suma la possibilitat que es clausuri Montilivi per l'agressió soferta per un linier en l'últim partit de Lliga.

L'ambient durant la setmana ha estat marcat per aquest partit davant del Lugo i per la necessitat de suavitzar les crítiques en calent tant a l'actitud de l'equip gallec, que va pugnar fins a l'últim moment per l'empat malgrat que només es jugava els punts, com la del Betis, al qual es va acusar de relaxar-se en aquesta jornada final contra el quadre que finalment va conquistar la segona plaça d'ascens directe, l'Sporting de Gijón.

Per al partit de demà, el Girona recupera els sancionats Mas i Richy, que possiblement formaran part de l'onze titular contra el Saragossa.

Alineacions probables:

Saragossa: Whalley o Alcolea; Fernández, Vallejo, Mario, Cabrera, Rico; Dorca, Ruiz de Galarreta o Natxo Insa; Pedro, Eldin; i Willian José.

Girona: Becerra, Cifu, Mas o Iñíguez, Richy, Lejeune, Juncà, Pere Pons, Eloi, Granell, Mata i Sandaza.

Àrbitre: Valdés Aller, del Comitè Castellanolleonès.

Campo: La Romareda.