El Girona va aconseguir ahir a La Romareda, amb el seu contundent 0-3, el cop d'efecte que necessitava després del dramàtic partit de diumenge contra el Lugo. Els de Machín no només van aconseguir una victòria que els permet encarrilar la primera eliminatòria de play-off, sinó que van guanyar el seu 14è partit de la temporada fora de casa i van firmar la victòria més amplia a domicili des que la temporada 2010/11 es va instaurar la promoció. Mai fins ahir cap equip havia sigut capaç de ?guanyar per més d'un gol de diferència fora de casa en les eliminatòries d'ascens, uns partits que ja de per si solen estar marcats per la igualtat. Un altre record per a un Girona que torna a somiar i que també es va convertir en el primer equip que guanya com a visitant en la primera ronda.

D'altra banda tots els marcadors que ha obtingut aquest any el Girona a Montilivi en Lliga li donarien l'accés a la ronda definitiva del play-off. Dels 21 partits que ha jugat a casa l'equip de Machín, 11 van acabar amb victòria, marcadors que evidentment el durien a l'èxit, set en empat, que també li servirien, i tres en derrota (Betis, Las Palmas i Barça B), que en cas de repetir-se durien els gironins als partits definitius. Els andalusos han sigut l'equip que han guanyat a l'estadi per un marcador més contundent, 1-3, vàlid per al Girona gràcies als seus tres gols d'ahir a La Romareda i a no haver-ne encaixat cap.

Superat el cop que va representar deixar escapar l'ascens directe en l'últim sospir diumenge, a Girona s'ha recuperat la fe. L'equip de Machín segueix batent records com a visitant i amb la d'ahir aquesta temporada ha aconseguit 14 victòries a domicili. Aviat està dit. En tota la segona volta els blanc-i-vermells només van perdre tres partits (Betis, Ponferradina i Las Palmas) i, precisament, no encaixen cap derrota des del 12 d'abril, a Gran Canària. Un dels seus possibles rivals a l'eliminatòria definitiva si la feina que es va encarrilar ahir es sentencia diumenge a la tarda a Montilivi. La d'ahir va ser la primera victòria del Girona a La Romareda, on hi havia caigut per 1-0 dos cops (2008/09 i 2013/14) i 2-1 (aquest curs).