Ben poques hores després de la victòria a Saragossa, Pablo Machín ja tenia ahir al migdia el cap pensant en el partit de tornada d'aquest diumenge a Montiilivi i va deixar molt clar que no vol que ningú es relaxi pel 0-3 aconse?guit a La Romareda: "No ens hem de refiar del resultat. És cert que tenim un molt bon avantatge, però ningú pot pensar que ja ho tenim tot fet, començant pels jugadors i seguint pels aficionats, que m'agradaria que vinguessin al partit pensant que el resultat és de 0-0 i que hem de guanyar". Machín sap que el seu equip té més d'un peu a l'eliminatòria definitiva per pujar a Primera Divisió, a on es trobarà el Las Palmas o el Valladolid, però no vol tirar coets abans d'hora perquè "en el futbol poden passar moltes coses, tots hem vist el que ens acaba de passar i també recordem aquella final de Lliga de Campions del Manchester United al Camp Nou".

El gol de Lejeune i els dos de Mata a La Romareda han provocat que, automàticament, els més optimistes ja pensin que el millor que pot fer Machín és apostar demà per les rotacions i així reservar jugadors de cara al partit de dimecres a Las Palmas o a Valladolid. "És impossible que, encara que sigui de reüll, des del cos tècnic mirem una mica el partit que tindrem ben aviat si tot va com esperem, però repeteixo que el més important és fer primer la nostra feina. Fins al darrer minut del partit", va dir Machín que, però, va admetre que jugadors com Granell o Cifuentes havien acabat "molt cansats" el partit de Saragossa i que Richy "arrossega molèsties des de fa temps".

Un dels grans noms propis del partit de dijous a La Romareda va ser Jaime Mata. El davanter madrileny va marcar dos gols i encara va tenir oportunitats fer-ne algun més, però tot i que Mata ha rebut ara més elogis que mai, Machín assegurava ahir ell que sempre ha valorat la feina de l'expunta del Lleida: "Mata ha crescut molt ja des de la pretemporada; el que passa és que als davanters només se'ls valora pels gols que marquen. Quan no en marcava jo el valorava encara més per tot el que ens donava amb el seu treball". Dijous, a Saragossa, i en el partit anterior contra el Lugo, un altre jugador destacat va ser Pablo Íñi?guez, que, entre lesions i suplències, no ha tingut una temporada fàcil: "Pablo Íñiguez va arribar tard a l'estiu amb la idea que juguaria de pivot defensiu, però ens vam trobar amb aquest gran descobriment que és Pere Pons, i després ell ha tingut lesions, però és un gran professional i cada cop que ha hagut de jugar ho ha fet molt bé, igual que en el cas de Carles Mas".

Las Palmas o Valladolid

Amb la seva eliminatòria encarrilada, a Girona ja es comença a mirar cap al duel d'avui entre Las Palmas i Valladolid (1-1 a l'anada) del qual en sortirà el rival de l'eliminatòria decisiva si demà a la tarda no hi ha una gran patacada a Montilivi. "Des del primer moment de la competició he cregut que Valladolid i Las Palmas eren, amb el Betis, les millors plantilles de la categoria. A més, els dos han preparat molt bé el play-off perquè van tenir la sort, entre cometes, de no lluitar fins al final per l'ascens", va dir Machín que, però, va acabar decantant-se pels castellans per temes logístics: "Prefereixo Valladolid, més que res pel tema del viatge. Anar a Las Palmas sempre és més cansat, mentre que anar Valladolid és un viatge més còmode".